onsdag 29 november 2017

Fyra snabba sänkte AIK

(Sandberg gjorde AIK:s enda mål och är nu delad tvåa i AIKs interna poängliga genom alla tider. Det blev inget firande dock, tack vare en usel start för laget.  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK fortsätter med varannan vinst, varannan torsk. Den här onsdagen stod förlust på menyn tydligen och nu var det en minst sagt risig start med fyra insläppta mål på tio minuter som sänkte AIK uppe i Umeå mot Björklöven. (1-4)

AIK-tränaren Thomas Mitell sa inför matchen att ”Vi ska inte vara rädda för att ta tag i matchen” men det blev inte så många grepp tagna. Han sa också att ”man får inte stå ochtitta ute på isen för då är vi ett slaget lag”.

Tyvärr för AIK:s del så var det väl just det som hände första tio minuterna. Man tittade på när Björklövens Austin Farley gjorde 1-0 i pp efter 4.19. Tobias Hage satte 2-0 i pp endast en minut och sex sekunder efter det.
Knappt fem minuter efter tvåan satte Cody Murphy trean och sedan hann det bara gå 17 sekunder till innan Nicklas Johansson kunde jubla åt 4-0.

Sedan var det väl en hyfsat jämn match efter det om jag förstod kommentatorerna på C-more  rätt. Hann tyvärr bara se andra halvan av matchen och förutom Nils Höglanders fyra fina chanser så var det … tja mellanmjölk och jämt mellan lagen.

Christian Sandberg gjorde AIK:s reduceringsmål i tredje perioden och är nu enligt statistiken på Eliteprospects delad tvåa genom tiderna i AIK över antal gjorda poäng.

”Sampa” och Leif Holmberg står på 295 pinnar vardera, Sandberg med 135 mål och 160 assist på 499 matcher medan Holmberg som ju nyligen fick sitt tröjnummer pensionerat gjorde 164 mål och 131 assist på 416 spelade matcher.

Båda har dock långt upp till den som leder den ligan, då ettan Peter Gradin har samlat i ihop 466 poäng (237+229)  i AIK-tröjan. (Jag antar att det bara är seniorspel som räknas här).

För dagens AIK… ja vad ska man säga. Man hänger med i tabellen, har bara fyra poäng upp till tvåan Oskarshamn. Å andrasidan… har man spelat en match mer än lagen bakom, där SSK, Björklöven och Almtuna alla flåsar AIK i nacken med vardera en pinne mindre inspelad.

Och lagen som är nia (Modo), tia (Vita hästen) är i skrivande stund bara tre poäng efter. Känns ju inte så värst stabilt om man tänker sig vara ett av de två lag som aspirerar på SHL-plats.