tisdag 26 december 2017

Länkar TT-texterna Brynäs vs Färjestad

Brynäs gjorde ett mål vardera per match under säsongens tre första möten mot Färjestad. Men medan Karlstadlagets kurva pekar neråt pekar Gävlelagets uppåt...

Jag skrev om det och om den märkliga smällen som - mest troligt även om FBK var hemliga i överkant - gav såväl domaren Mikael Andersson som Michael Lindqvist hjärnskakning. Blev ju frontalkrock och även om hjälmen är bra så... nej båda såg groggy ut på tv-bilderna.

Jag hittar inte någon länk till korta versionen nu så den kommer här nedan. Den som vill läsa den längre versionen med snack med Brynäs målvakt Linus Fernström och Färjestads Fysio hittar den längre texten på bland annat här på SVD hemsida samt här på Metros hemsida.

Här är den kortare texten, copyright TT och Marie Hallman

XXXXXXXXXXXXX

Linus Fernström förlorade chockdebuten mot Färjestad i höstas.
På annandagen fick Brynäsmålvakten sin revansch när Brynäs var starkast och vann klassikermötet i Gavlerinken med 4–2.

När lagen möttes två matcher i rad i oktober satte en målvaktscirkus i Gävlelaget prägel på matcherna för Brynäs del.
Cirkusen slutade med att kontraktslöse Linus Fernström fick ett samtal i natten, tackade ja till spel i klubben, kastade ner prylarna i bilen och rattade mot Karlstad där det blev debut och förlust med 1–2 i returmötet lagen emellan.
Tungt för Fernström som den matchen tog 27 av 29 skott och stod för en fin insats.
Det gjorde han även på annandagen då Brynäs tog emot Färjestad för lagens fjärde och sista möte i grundserien.
Men om Gävlelaget var i spillror med ett minst sagt risigt självförtroende i oktober är läget ett helt annat nu.
Det stod 3–1 till hemmalagets favör redan efter 1.49 av den andra perioden då  Daniel Mannberg fick ett friläge och bjöd på en lite märklig fint.
– Jag hade mycket tid på mig att fundera så… ska vi säga att det är en fint jag kommer på när jag låtsas missa skottet? sade Mannberg med ett skratt till C-more.
I tredje ökade Jacob Blomqvist på till 4-2 efter att Niklas Fogström bjudit på en indianare som Brynäskaptenen gjorde mål på med ett direktskott.
I andra änden av isen stod Linus Fernström och tog det mesta som Färjestad försökte vända matchen med.
Han släppte visserligen in en reducering under ena armen som Brynäsmålvakten knappast är nöjd med men stod i övrigt pall hur hårt seriens målstarkaste lag än tryckte på.
Förlusten blev dubbelt tung för Färjestad då en minst sagt ovanlig smäll sju minuter in i matchen satte både SHL:s skyttekung Michael Lindqvist och ena huvuddomaren, Mikael Andersson, ur spel.
Färjestadsstjärnan kom åkande från ena hållet, Andersson från det andra och båda frontalkrockade plötsligt nere i ena rundeln.
Andersson låg däckad en stund innan han reste sig och dömde resten av perioden men klev sedan av i första pausen vilket gjorde att matchen fick spelas klart med en huvuddomare istället för två.
Lindqvist som såg ut att må påtagligt illa efter smällen klev och sin sida ut i omklädningsrummet kort därpå och kom sedan inte tillbaka i spel.
Ett hårt avbräck för Karlstadslaget då 23-åringen har gjort stor succé under sin första säsong i Färjestad och i och med kvällens mål – hans artonde för säsongen – har noterats för poäng i tio av de elva senaste matcherna.