tisdag 23 januari 2018

Heinerö straffade Pantern

Bortamatch för SSK och debut för Daniel Åslin i Sportklubben när seriens bästa bortalag tog sin nionde trepoängare på bortaplan den här säsongen, den här gången med 4-3 mot Pantern.

Det är ju verkligen märkligt att det som går bra borta inte går alls hemma där SSK är klart sämst i HockeyAllsvenskan men mot Pantern hittade SSK, liksom mot Almtuna senast, ändå en väg att vinna trots lite trassel på slutet.

David Åslin – som trots punktering hann med en träning i går, fick spela med Måns Lindbäck och Mathias From ikväll (tisdag). Åslins istid mot Pantern: totalt tretton byten, åtta minuter och 55 sekunder.

Jag utgår från att det blir typ en dubblering är. Dels för att Leksandslånet är en skicklig spelare och dels då man ju hade kunnat plocka hem några av sina egna utlånade spelare men istället valde att sätta dem åt sidan och satsa på en lån från en konkurrent i stället.

David är ju en grym spelare, och en bra person så det blir intressant framöver.
Några poäng blev det dock inte från hans sida.

De stod Mathias From (framspelad av Måns Lindbäck) , Thom Flodstrand (assist Ludwig Blomstrand),Thomas Valkvä Olsen (assist Christopher Bengtsson och Jonas Liwing) samt SSK:s förste straffläggare Nicklas Heinerö för.

Heinerö har lag 12 straffar totalt, varav en i matchspel dvs den i kväll, övriga i straffläggningar.  Fem har gått i mål, sex har inte gjort det. Nu kände han sig lite sönderläst och körde en ny variant. Som visade sig bli matchgörande då matchuret stod på 58.11 dvs det var 1.49 kvar av tredje perioden och det blev inga fler mål efter det.