torsdag 6 september 2018

"Hittade ingen att passa då sköt jag"

(Fredric Weigel passar oftast men nu sköt han och gjorde första målet i Skoda Trophy. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/ARKIV

Varsin oväntat målskytt i Fredric Weigel och Nicklas Grossman. I övrigt en match där formkurvorna gick åt varsitt håll.

AIK som var obesegrade på försäsongen och inte hade släppt in något mål på sina tre första träningsmatcher fick nu se sig besegrade av SSK efter 59 sekunder av förlängningen.

Gnaget ägde verkligen spelet i första, med hög fart och samlade anfall men utnyttjade inte sitt spelövertag till mål och tappade mer och mer av initiativet under matchen medan SSK gick åt andra hållet – från väldigt utspritt och långt lag i första till betydligt tajtare anfall i tredje tog sin andra seger på fem försäsongsmatcher.

– Våran sämsta match hittills, vi var bra i första men sedan finns det att jobba på sa Fredric Weigel till SSK-TV.

Weigel som bytte SSK mot AIK i våras fick höra ”skjut Weigel skjut från läktarna” då han som bekant oftast passar och inte skjuter men nu blev det både skott och mål (0-1)

– Jag hittade ingen att passa, då sköt jag, sade Weigel om målet där han satte pucken i krysset.

Max Lindholm gjorde AIKs andra mål, efter en riktigt bjudning av SSK då hemmalaget tappade puck nere vid eget mål. En tappad puck som Christian Sandberg snodde åt sig, skickade in till Sam Marklund i slottet, sedan passade han vidare till Max som inte gjorde några misstag.

Å andra sidan bjöd AIK tillbaka när man drog på sig fyra utvisningar i tredje perioden och gav SSK chansen att kvittera i pp vilket man också gjorde. I förlängningen blev det också totalt stillestånd i båset vid ett byte vilket gjorde att SSK var tre mot en.
När Sam Marklund väl kastade sig in på isen och störtade ner mot eget mål så ramlade han och åkte på Erik Källgren som stötte in pucken i mål själv. Lucas Carlsson, som tog skottet och höll sig framme fick målet.

Där kan man verkligen snacka om att ha något att jobba på. För SSK:s del så gäller det att få ihop spelet bättre. Det spretar fortfarande alldeles för mycket och även om man samlade sig bättre till andra och tredje perioden så finns där fortsatt att jobba på.

Det var – framför allt i första – mycket en och en aktioner, precis som mot Västerås. Eller som Nicklas Grossman påpekade i SSK-TV:

– Vi har tränat på bågar men idag har vi den där gritten vi behöver, framför allt efter första perioden där vi var för utspridda men där vi snackade ihop oss i pausen och sedan kom ut mer samlade.

Det var för övrigt Grossman som bröt AIKs tio perioder långa målnolla. Den såg man inte komma men kul för SSK-backen som är en riktig klippa på alla sätt och vis.
SKODA TROPHY, SSK-AIK  3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)