Sidor

tisdag 1 december 2009

"Det spelar ingen roll när man förlorar (Micke Holmqvist om sitt kanonmål och förlusten borta mot Färjestad)"

Halvvägs in i tredje så kändes det som att ett trendbrott var på väg. Djurgården, som hade förlorat de fyra senaste elitseriematcherna mot FBK, ledde med 2-1 över Färjestad, fick ett PP och hade läge att om inte döda, så i alla fall, punktera matchen.


Tyvärr blev det precis tvärtom eftersom Färjestad gjorde 2-2 med en spelare färre på isen. Karlstadlaget spädde på eländet genom att ta ledningen 1.50 efter kvitteringsmålet och la sedan in 4-2 i tom kasse i slutminuten.


Extra surt för Djurgården som ledde även förra matchen men tappade två poäng då mot Frölunda.


Ska man hitta något positivt i matchen så gjorde Marcus Nilson mål för tredje matchen i rad och Michael Holmqvist gjorde sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna (mot Timrå 23/11, Frölunda 28/11 och nu Färjestad i kväll). Viktigt för Djurgården, som kommer att tappa tre bra forwards (Marcus Krüger, Jacob Josefson och Daniel Brodin) till JVM, att man nu har andra forwards i fin målform.


Holmqvist mål var föresten en riktig godbit eller jävligt snyggt om man ska uttrycka det enkelt. Det tyckte även kommentatorerna på Canal Plus som jublade högt när Djurgården vände en Färjestadschans till kontring.


Kyle Klubertanz plockade upp pucken, la den snabbt till Nichlas Falk som transporterade pucken längs vänsterkanten, passade tillbaka till Klubertanz som hade åkt med, han skickade i sin tur snabbt pucken vidare till Michael Holmqvist som på ett direktskott bombade in 2-1 till gästerna.


Jag ringde ”Honken” i spelarbussen och han säger så här om målet:


– Jag sköt bara! Såg knappt var den gick in någonstans.


Det var ett jäkligt snyggt mål?!


– Jag har ju inte sett hur det ser ut… men det spelar ju ingen roll när man förlorar, säger Holmqvist.


Djurgårdsforwarden har nu alltså gjort tre mål på de fyra senaste matcherna:


– Skönt att pucken ramlar in. Jag försöker jobba hårt, spela enkelt och ibland blir det mål, ibland inte. Jag försöker kämpa och ge allt i varje byte, konstaterar han ödmjukt.


Att Djurgården tappade ledningen och till slut samtliga poäng:


– Var jävligt tungt. Jag tycker vi spelar bra i två och en halv perioder sedan vet jag inte vad som händer. De gör 2-2, vi försöker köra på och tänker att vi ska ta tillbaka ledningen, vi har ju ändå en minut kvar i PP men de fick energi av sitt mål och gör 3-2 samtidigt som vi hamnar lite på hälarna. Det är jävligt surt.


På torsdag väntar Modo och nu inte bara med Peter Forsberg utan även hans radarpartner Marcus Näslund. ”Foppa” har nu gjort poäng i varenda match han har spelat i comeback nummer två, i dag (måndag) avgjorde han och ”Macke” mot Skellefteå i sudden.


Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar Djurgården som de två senaste fajterna har spelat oavgjort mot Frölunda och förlorat mot Färjestad, borta matcherna borta.


– Men det (Modo på torsdag) är en helt annan match. Vi spelar hemma och hemma ska det vara riktigt svårt att spela mot Djurgården, det ska vara riktigt jobbigt för dem som kommer dit. Och jobbar vi så hårt vi kan så ska vi vara svåra att slå.


I de matcher jag har sett med Foppa i höst, så har motståndarna ofta lagt så mycket fokus på honom att det skiter sig just därför. Någon risk att ni kommer att lägga allt krut på honom?


– Inte jag i alla fall, ha, ha. Nä men det är klart att han är en av världens bästa spelare. Han är grym men vi fokuserar inte på enbart en spelare, vi i Djurgården fokuserar på vårat. Vi ska spela vårt spel och göra vårt jobb och inte bry oss om vad Modo gör, avslutar ”Honken”



Det ryktas om att det blir slutsålt på torsdag. Om det blir så vet jag inte men Foppa och nu även i par med Näslund drar folk. Så är det. Jag har ju lagt in länkar efter texterna nu ett tag, men sedan jag bytte tillbaka till min nygamla sajt så kan jag samla biljettlänkarna på ett ställe, ni ser de i rutan här till höger. Det går bra att leta platser eller boka biljett där om man vill.

4 kommentarer:

  1. schysst med större storlek på typsnittet :-)

    SvaraRadera
  2. Benny: TYcker du??? Det blev av misstag, jag ville ha det mindre men det blev bara så här och jag fick inte tillbaka till det andra. Hm. Jag gillar det mindre bättre, vad säger ni andra??

    SvaraRadera
  3. Mindre är bättre ser ut som rubrik alltihop annars =) men duger å läsa hur som helst dock föredrar jag mindre.

    SvaraRadera
  4. Difaren: Precis, blir liksom ingen skillnad om allt är lika stort ;)ska försöka fortsätta så men ibland bara blir det... jag vet inte vad jag gör för fel när det blir sådär men ska försöka klura ut det ha ha

    SvaraRadera