Sidor

tisdag 1 december 2009

Läge för trendbrott?


(Jacob Josefson spelar inte i kväll, inte Jimmie Ölvestad eller långtidsskadade Mathias Tjärnqvist heller. Dessutom har Andreas Holmqvist och Mike Zigomanis har lämnat sent återbud. FOTO Marie Hallman/ARKIVBILD)

Djurgården har inte vunnit någon av det tre senaste bortamatcherna. Kvällens motståndare Färjestad har dessutom vunnit de fyra senaste matcherna mot Djurgården. Dags för ett trendbrott då kanske?

Det är ju inga jättesiffror som Färjestad vunnit med i höst, 2-1 hemma i Karlstad och 1-0 på Hovet.

Marcus Krüger är den ende Djurgårdaren som har gjort mål på FBK den här säsongen i elitserien.

Stefan Ridderwall stod matchen i Karlstad, Gustaf Wesslau stod matchen i Stockholm.


Jag noterar föresten att Jimmie Ölvestad och Jacob Josefson inte är med i kväll heller. För Ölvestads del handlar det om sviterna efter en hjärnskakning.


Det lät ju först från Djurgårdens håll som att han bara fått en smäll mot nacken men när jag kollade med honom i lördags (och förlåt, mig men jag har helt glömt bort att skriva detta!) så berättade han fick en hjärnskakning då när han åkte ihop med en spelare mot just Färjestad den 21 november.


Han berättade också att han testat att träna inför lördagsmatchen med att det inte kändes bra och att han därför var ordinerad vila helt lördag och söndag. Jag vet inte om han tränade i går men han är uppenbarligen inte helt redo för match igen.


Jacob Josefson fick ju en smäll på höften/låret mot Linköping matchen före, dvs 19 november och den smällen måste ha tagit rejält för han är ju också borta fortfarande. Ska se om jag får tag på honom och kolla läget, uppdaterar i så fall. Det är ju inte alltid som spelarna vill berätta om sina skador och de får man respektera tycker jag även om det alltid känns bra att kunna få ut info till fansen.


Långtidsskadade Mathias Tjärnqvist kommer givetvis inte heller till spel. Dessutom har Andreas Holmqvist och Mike Zigomanis lämnat sena återbud till matchen.


Jag är inte i Karlstad men soffan är bokad, fjärrkontrollen redo så jag kommer att titta på matchen via tv och försöka ringa någon efteråt och lägga ut lite snack senare i kväll.

2 kommentarer:

  1. Djurgården vann senaste hemmamatchen mot Brynäs.. Jag misstänker att det är tre senaste bortamatcherna du syftar på.
    //S.

    SvaraRadera
  2. Maskinen: Precis, jäklars, ska ändra. Tack för att du sa till :)

    SvaraRadera