Sidor

torsdag 3 december 2009

"Jag prövade en fräckis" (SSK-forwarden Linus Videll om 4-4 målet som gav en pinne mot HV borta)

SSK åkte till Jönköping med två tunga förluster i bagaget och efter första perioden såg det ut att bli ännu en asjobbigt torsk då HV71 ledde med 3-0.


Men… SSK reste på sig, jobbade sig i fatt till 3-3 och tog en poäng med sig hem då matchen slutade 5-4 till SSK efter förlängningen.


Lagets två Linusar spelade en stor roll till detta. Linus Klasen spelade fram till ett mål och gjorde två varav en straff. Linus Videll såg sedan till att det blev ett fjärde mål och en poäng åtminstone.


(Linus Videll gjorde målet som gav SSK en poäng mot HV borta. FOTO Marie Hallman. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle)


– Det var skönt att få göra mål och så att vi får en poäng i alla fall, konstaterar Videll i spelarbussen på vägen hem och fortsätter:


– Det känns som att som vi spelade i andra och tredje så kunde det ha blivit mer än en pinne, det känns framför allt orättvist att de får extrapoängen. I första var vi inte alls med men vi spelar riktigt bra i andra och tredje.


Varför var det så dåligt i första?


– Jag vet inte men det hade ju 2-0 efter bara ett par-tre minuter.


Vad sa ni inför andra?


– Vi skällde väl lite på varandra, ha, ha. Sedan sa vi att vi skulle gå ut och försöka köra på med vårat spel. Att spela lite enklare och komma in i det och det gjorde vi. I sista perioden fick vi trean efter bara några sekunder men annars fick vi jobba länge för målen, kändes det som. Vi jobbar ju bra i andra men det tog ett tag innan de satt det och vi hade bra chanser innan dess som kunde ha gått in.


Sedan fick ni en straff som Klasen satte, vad hände?


– Ah, det ska inte vara straff egentligen för pucken hoppar över bladet på mig. Jag kom fri, ska skjuta och då hoppar pucken över bladet men jag får en slashing precis efter att pucken hoppat så där har vi lite tur, säger Videll och fortsätter:


– Å andra sidan… så kom jag precis ut från utvisningsbåset där, kom från en utvisning som jag inte alls borde ha fått, så det jämnade väl ut sig där, det blev varsin felaktigt domslut kan man väl säga.


Jasså vad hände där då?


– Nämen det var vid tekning, (HV-backen David) Petrasek, stack in klubban mellan benen på mig och låste skridskorna, och när jag inte ville flytta på mina fötter så åkte jag ut för hakning! Han hindrar ju mig så at jag inte kan flytta mig, att jag då står kvar där, med hans klubba mellan benen får han ju ta. Tycker jag.


Men varför sköt Klasen och inte du straffen? Har ni förutbestämda straffskyttar?


– Nej, det var tränarna som bestämde det, jag var sugen jag med. Men vi har fått en straff tidigare den här säsongen och den satte han så jag vet inte om det var det tränarna hade i minnet. Men det blev ju inte fel, han satte den ju, ha, ha. Och även om jag gärna lägger en straff så… får han gärna fortsätta. Så länge han fortsätter sätta straffarna så får han gärna lägga de varje gång, ha, ha, säger Linus Videll med ett skratt.


HV71 gjorde sedan 4-3 efter 6.23 av tredje.


– Där åkte de på Björne (Bjurling) före, en av dem åkte på Björne så att den andra får öppet mål, men domaren missar det, säger Videll.


Som alltså kvitterade till 4-4 med 3.54 kvar till full tid, i PP.


– Det var ett skott från backposition till höger som blev en sargretur, sedan prövade jag en fräckis. Sköt på sargreturen via (HV-målvakten Stefan) Livs knäveck och in, he, he.


Siktade du på knävecket?


– Ja, jag försökte skjuta precis vid stolpen. Såg att han var lite ur position och tänkte att antingen går den in vid det lilla hål som blir där eller så går den via honom och in och det gjorde den. Jag försökte få pucken så nära stolpen som möjligt, det brukar kunna vara en lucka där, he, he.


Är ni glada över att göra en så stark upphämtning, att det ändå är ett fall framåt eller ledsna över två tappade poäng?


– Det är väldigt blandat. Visst är vi glada över att vi spelar så bra i de två sista och att vi kan komma i kapp, vi spelade bra är och som du säger så är det ett fall framåt men samtidigt så spelade vi så bra i andra och tredje att vi borde ha haft både en och två poäng till. Det är extra surt att de får bonuspoängen, om det ändå blir sudden och man inte vinner så är det skönare om de åtminstone inte får den heller.


HV tog bonuspoängen med mål 4.36 in i sudden, under spel i PP. Men för SSK var det ändå ett fall framåt med tanke på endast två gjorda och hela 11 insläppta i de två matcherna före.


Det håller Videll med om:


– Jo, det är skönt att vi får en liten vändning. Att vi spelar bra i andra och tredje och tar med det till nästa match känns också som en liten vändning för oss. Det är viktigt att vi böjar ta poäng i fler matcher på rad nu, konstaterar Linus Videll.

Nästa match spelas hemma i Axa sports center, mot Brynäs. Den som vill boka biljett kan göra det i rutan i högerspalten.

2 kommentarer:

  1. Hej Marie!
    Ja, det var väl lika bra att jag inte såg första perioden för den verkar ha varit bedrövlig.

    Kom hem precis när HV gjort fjärde målet. Så det lilla jag såg tycker jag såg bra ut. Kändes dock surt att SSK fick en utvisning i fjärde perioden och att HV kunde ta extra poängen.

    Men nu gäller det att spela som andra halvan i matchen även mot lag som ligger någon poäng före oss. Det är ju inte första gången jag skriver så men någon gång måste det inträffa. (Ser ut som jag missar även den matchen för det är visst "släktkalas" på lördag eftermiddag.) Men det är ju några omgångar kvar!

    SvaraRadera
  2. Hej Sven: Jag håller alltid koll på det laget som spelar bortas match via nätet och efter 3-0 i baken tänkte jag bara att nääääää vad det här blir jobbigt nu. Så det var kul att SSK spelade upp sig. Starkt. :) Jag missar också matcherna på lördag, brukar ju lösa det på något sätt men jag ska på kalas och skippa jobb för en gångs skull. KÄnns konstigt men så får det bli, är en barndomsvän som fyller jämt, det får man inte banga.

    SvaraRadera