Sidor

fredag 4 december 2009

"Det hade varit roligt att få mäta sig med honom" (Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall efter 2-2 mot Modo utan Foppa)


Det blev ju som sagt lite diskussion om Modos 1-1 mål var korrekt eller inte.


Är det någon som brukar ha koll så är det målvakterna så jag frågade såklart Stefan Ridderwall hur han såg på situationen.


– Domaren gör washout för att han tycker att Marcus Näslund står i målgården och gör målet och skulle det ha varit så hade det varit offside i målgården. Men båda linjemännen var säkra på att det inte var han som styrde in pucken, utan att det var Andreas Molinder och att Näslund inte störde mig, därför sa de att det var mål.


Men det känns ju lite märkligt när huvuddomaren är så bestämd när han gör washout och sedan ändrar sig någon minut senare.


– Ja, men jag har inte sett målet så jag hoppas väl att de dömde rätt. Man måste vara säker på att man gör rätt när man tar bort ett redan taget domslut, men det var nog rätt för jag såg knappt Näslund, säger Ridderwall.

Ett telefonsamtal till domarnas talesman Lars-Johan Ryhed ger samma svar som Ridderwall kunde ge.


Det här gäller:


* Domaren ska blåsa av ett mål som görs av en spelare som står i målgården före det att pucken kommer dit, det vill säga att målskytten då står offside i målgården. Om pucken kommer först och spelaren sedan åker in i målgården för att slå in returen så är

det okej.


* Domaren ska även blåsa av om det står en spelare i målgården och med flit hindrar/stör målvakten när en annan spelare gör mål.


Man kan ju undra varför domaren inte kollade situationen i målkameran och det beror på att han inte får göra det.

Målkamera används bland annat för att kolla om pucken är över mållinjen, om spelet var avblåst innan pucken går över linjen, om pucken sparkats in eller slagits in felaktigt med handen. Men offside/spelare i målgården är inget som domaren får kolla.


Man kan även undra om man får ändra ett domslut sådär och det får domaren också. Domaren har rätt att ändra sig så länge pucken inte är släppt och spelet inte har upptagits.



Så var det med det…


Jag tyckte matchen var lite … avslagen faktiskt, framför allt i första och andra och frågade Stefan Ridderwall om

han tyckte det samma.


– Nja, jag vet inte. Det är svårt att säga, för jag tycker det var ett bra tryck på läktarna så det kändes inte avslaget så, men Modo spelar försiktigt, backar hem och försöker kontra in pucken. Då blir det lätt lite avslaget, när inte båda lagen anfaller, säger Ridderwall och fortsätter:


– Men sedan i tredje när båda lagen försökte gå för seger så hettade det till mer. Det var ändå mycket känslor i matchen.

Men ingen Foppa. Jag blev besviken över att han inte var med, blev du också det?


– Ja, lite grand. Jag blev lite besviken när jag såg efter matchvärmningen att han inte skulle vara med.


Varför?


– Nä men det hade varit kul att få möta honom. Man vill ju mäta sig med dem som är bäst och han är ju bäst i elitserien och en av de bästa i världen när han är frisk och det är ju på den nivån man vill spela på i framtiden så det hade varit kul att få mäta sig med en spelare som han redan nu.


Men Näslund var blek tycker jag.

– Jasså, ja… jo han såg lite trött ut, ha, ha. Sedan var han riktigt bra i PP men sedan kanske sugen att spela inte är 110 procent. Det är mer hjärtat för Modo som gör att han spelar kanske och då orkar man kanske inte tända till i alla matcher, speciellt inte i dem som är på bortais, säger Ridderwall.


Sedan konstaterade vi båda att Näslund nog var ursäktad då han ju bara tränat i några veckor och hur bra spelare man än är så är det tufft att hoppa rätt in i fullt matchtempo så långt in på säsongen.


Jag, (Marie) tycker dessutom att det såg ut som om Näslund saknade Foppa han med. Han får inte lika mycket tid på sig och lika mycket ytor som med Foppa på isen och då kan det bli tungt fysiskt när man inte hunnit tränar mer än det Näslund har hunnit med.

Djurgården möter nu Luleå borta på lördag, men åker redan i morgon fredag för att slippa böka med de få flyg som går dit upp på lördagar.

2 kommentarer:

  1. saknas det inte något ord i Ridderwalls första prat? Det känns som om ordet han (syftandes på domaren) saknas.

    SvaraRadera
  2. Kalle: Jupp! Det har du rätt i, föll bort. Nu är det ett "han" där. Tack för att du sa till :)

    SvaraRadera