fredag 31 januari 2020

"Man försöker ta för sig"

(William Eklund. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Christian Eklund, Fimpen kallad, är en av de roligaste spelarna jag har intervjuat. Jag tycker han var rolig att se på isen också, inte minst då han verkligen gav allt på ett sätt som var outstanding.

Sonen William träffade jag när han var liten, både i omklädningsrummet men också när vi var hem till "Fimpen" och spelade in inslag för Viasat den säsongen som DIF åkte ner till Hockeyallsvenskan.
Men det är historia. Nu är William - som fyllde 17 år i oktober - med på isen och som han tar kliv. Han bara ångar på.

torsdag 30 januari 2020

DIF vs Frölunda 2-1 Bra Tom!


(Tungviktsmöte på Hovet. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Första perioden var en fin försmak på det jag tror kan bli en rolig vår för Djurgården. Man hade en mindre downperiod mellan 29 oktober och 21 november med sex raka förluster, varav en efter förlängning.

Efter det har man vunnit, inte minst på hemmaplan men framför allt aldrig förlorat mer än max två matcher på rad (vid ett tillfälle). Det visar på en kontinuitet som kommer bli viktig närmaste månaderna. 

onsdag 29 januari 2020

”Man står och skäms ju. Från första till sista bytet - rent ut sagt förjävligt”

(Anders Gozzi fotad vid ett helt annat tillfälle. Foto arkivbild: www.hockeymedmariehallman.se)

Anders Gozzi brukar vara diplomat ut i fingerspetsarna. Men efter 1-6, det sista halmstrået avverkat och kvalet en realitet efter en minst sagt usel insats kunde inte ens han hålla tillbaka frustrationen.

Jag vet att det finns  många synpunkter om AIKs sportchef nu. Många riktar sin besvikelse mot honom och visst finns mycket att säga om lagets sammansättning (jag återkommer till det längre fram) men. Han kan ju inte spela själv.

AIK vs Almtuna 1-6. Sista halmstrået avverkat.




Almtuna var sista halmstrået. Men AIK grep det inte. Nu väntar kval för att få fortsätta spela i Hockeyallsvenskan.  

Jag har sett många kval. Och en sak kan jag slå fast. Det gäller att komma med rätt inställning, annars går det käpprätt utför. Kvalet börjar om drygt två månader.  Så tid finns att ställa om, börja en ny resa och framför allt klura ut vem eller vilka i gruppen som ska leda det här laget.

söndag 26 januari 2020

TT texten från Brynäs vs Luleå - intervjuer Molin, Rautio och Berglund


Foto www.hockeymedmariehallman.se

Mycket snack nu om det som hände i Gävle i går då Luleå slog ett retroklätt Brynäs i Monitor ERP Arena och framför allt om Emil Molins påkörning av Luleås båda målvakter. 

Jag var på plats för TTs räkning och gjorde intervju med såväl Rautio som Molin. Men något har hänt när texten lades ut för den går i skrivande stund inte att hitta. Synd! Så jag lägger ut den här i stället. Obs att all eventuell cred är till TT.

Här är TT:texten som även innehåller lite inledande snack om kvällens tvåmålsskytt:

lördag 18 januari 2020

”Den lättaste nollan i år – i alla fall för mig!”

(Niklas Svedberg efter säsongens fjärde nolla. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Det fanns en del tvekan kring Niklas Svedberg när han kom från Timrå till Djurgården. Samma Djurgården där han, efter tiden i moderklubben Sollentuna, började sin elitkarriär.

Tvekan fanns på grund av Timrås risiga säsong och Svedbergs emellanåt heta humör men i Djurgården har han verkligen visat vad han kan göra med rätt förutsättningar. Lördagens nolla (2-0) mot Malmö var Niklas Svedbergs andra mot Skånelaget de här säsongen och den fjärde totalt.

DIF vs Malmö 2-0. Full fart framåt och helt tätt bakåt


(FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Det var böljande spel i en period men sedan tog DIF över medan Malmö såg allt blekare ut. Djurgården vann skotten med 37-15 och ska man vara kritisk mot något för hemmalagets del så är det väl att man inte fick in fler mål än två.

Malmö ligger pyrt till i kampen om slutspelsplatserna och jag hade väntat mig mer desperation där men det blev inte så. Djurgården som i och med lördagens seger har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och även tog poäng i övertidsförlusten mot Luleå ligger nu sjua, tre pinnar från de åtråvärda direktplatserna till slutspelet.

Här är några lösa puckar från lördagens match:

torsdag 9 januari 2020

”Vi kände att kan vi hjälpa till, då kör vi!”


(Tvillingarna Ahlström. Oscar till vänster och Victor till höger. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Det var en och annan som höjde på ögonbrynen när AIK tog in tvillingarna Ahlström igen, speciellt som de inte har spelat matcher regelbundet sedan hösten 2018. Men bröderna har redan visat att de nog kan komma att bidra en hel del.

Jag tycker att de, med de förutsättningar som är, har gett ett positivt intryck. Oscar Ahlström står på 1+2=3 poäng på två spelade matcher. Victor Ahlström har en assist men har också börjat ta tekningar. 5 vunna och 7 förlorade mot Björklöven, javisst men betänk att de båda bara har spelat två matcher och dessutom med ganska blygsam speltid.

onsdag 8 januari 2020

AIK vs Björklöven 2-5 och nya smällar


(Foto www.hockeymedmariehallman.se) 

AIK var med både spel och siffermässigt i två perioder men kombinationen av att avsluten man skapar inte sätts i tillräckligt hög utsträckning, det faktum att man vinner alltför få tekningar och därmed tappar initiativ och det faktum att Björklöven är ett lag som sätter sina chanser gjorde att tabellettan vann precis som man kunde vänta sig.

Jag tycker att tvillingarna Ahlström gjorde en bra insats och kan växa. Oscar Nord ser ut att trivas som ny kapten, jag hoppas nu att inte smällen mot huvudet tog illa. En annan tuff sak för AIK var att Mora slog Kristianstad och att det därmed nu är fjorton poäng upp till laget närmast ovanför strecket.

Hur som helst, här är några lösa puckar från matchen: