Sidor

lördag 5 december 2009

"Hoppas de når slutspelet i år" (Niclas Bergfors om SSK)

Niclas Bergfors ångar på borta i New Jersey och jag blir lika glad varje gång jag hör att han får spela, får spela mycket och såklart även när han har gjort mål. Som i natten mot lördag mot Tampa då NJ vann med 3-2.

Varför jag blir så glad? För att han har kämpat och slitit som fan, i det tysta. Ödmjukare kille får man leta efter, alltid lika trevlig och som sagt en kämpe som bara tar i mer när det blir motlut. Sånt gillar jag.

Bergfors stod för 2-1 målet i nattens 3-2 seger och har nu gjort åtta mål och tio assist på 25 matcher. Han är fyra i den interna poängligan, femma i den interna skytteligan och snittar 15.10 i istid per match, det är åttonde bästa istiden bland forwards. Det finns med andra ord fortfarande att jobba på så han får spela mer men ändå. Han gör det kanon ju.

Jag gjorde en intervju med Niclas Bergfors för ett par veckor sedan. Jag har lagt in de här, med uppdaterad statistik, i inlägget under.

Efter den intervjun fick jag skäll för att jag inte hade frågat Niclas om han följer SSK. Så jag drog iväg just den frågan på ett mejl i efterhand och fick det här svaret:

" Jo jag följer SSK en hel del. Jag hoppas de når slutspelet i år. Men de måste kriga ordentligt ..."

Så nu vet ni det.

En annan sak ni kanske inte vet om Niclas är att han haft en jäkla otur med sina framtänder senaste året.
I våras slog han ut ett par framtänder, de som sitter mitt på, jag minns inte om det var en eller två tänder men det hände i sista bytet, i sista matchen - som inte längre gällde någonting - för säsongen.

Han läspade lite i somras när han berättade det så jag frågade förstås nu när jag gjorde senaste intervjun om han hade fixat det där.

Då berättade Niclas att han precis varit nära att slå ut en ännu en tand, nämligen en av de framtänder han hade kvar precis bredvid den gamla luckan i käken. Att den nu träffade tanden satt lös men höll på och läka och att det inte gick att göra något åt den förrän den satt fast lite bättre....Ibland gör det ont att spela hockey.

Men i natt blir det skoj. Då får Niclas, som ni ser i intervjun under, möta sin favoritspelare, Pavel Datsyuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar