Sidor

lördag 5 december 2009

"Om han blir frisk så kanske han kan hjälpa oss" (Janne Järlefelt om Hannula)

En vecka kvar nu till att JVM-laget samlas för ett par dagars träningsläger i Uppsala och sedan drar till Kanada för mer träningsläger, träningslandskamper och till slut JVM.

Elitserien gör ju uppehåll för Channel Cup och julfirande i totalt två veckor så det är först om tre veckor, den 26 december som det kommer märkas att en del spelare är borta.

För Djurgårdens del handlar det om tre spelare: Marcus Krüger, Jacob Josefson och Daniel Brodin. Det har ju väckts vissa förhoppningar om att Mika Hannula ska täcka upp för en av luckorna men inget är klart än på den fronten - än i alla fall.

Och att Djurgården skulle förhandla med Hannula om ett konkret kontrakt redan nu stämmer inte, hävdar Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt:

- Nej, förhandlar gör vi inte. Men Mika tränar vidare med våra J20-spelare och kör på där. Han trappar upp träningen allteftersom och vi hjälper honom med det. Han är inte riktigt frisk än men förhoppningsvis så kan han bli så pass frisk att han kan hjälpa oss då. Vi får se. Vi pratas vid och har sagt att vi ska pratas vid ännu mer när vi ser hur frisk han kan bli.

Men Hannula är ändå ett alternativ om han blir frisk?
- Ja, men det är tre veckor dit. Vi får se om han hinner bli frisk eller inte. Vi hjälper honom nu. Om han kan bli frisk så kanske han kan hjälpa oss under den här perioden med JVM. Vi får se som sagt.

Vad gör ni annars då för att täppa till luckorna för de tre spelare som försvinner till JVM?
- Vi har ju Calle Gustafsson utlånad till Almtuna, honom kan vi ta hem. Vi kan ta hem Henrik Eriksson som är utlånad till Mora också. Sedan har vi Stefan Söder från juniorlaget som vi har att tillgå. Så länge det inte blir fler skador så klarar vi oss men det är klart, blir det skador under JVM så blir det tufft. Men förhoppningsvis klrar vi oss utan skador. Gör vi inte det, så får vi titta på situationen då, avslutar Janne Järlefelt.

3 kommentarer:

  1. Låter lite vågat att förlita sig på Calle + restan av de utlånade guysen. Man får räkna med att de är några av DIF:s bästa poängsprutare som försvinner till "junis-VM och då förlita sig på de petade känns lite osunt. Ett eller två ess i rockärmen behövs nog då serien är otroligt jämn. Tre torskar så är vi plötsligt nere i träsket igen. Agera DIF //Doyle

    SvaraRadera
  2. Doyle: Håller med dig, känns lite halvshaky detta. Jag är osäker på Hannula också. Visst han är en bra spelare men om han inte är kurant nu och inte ens tränar med a-laget kommande vecka... så är det två veckor efter det utan match träning och så ska han som inte spelat en match sedan förra säsongen plötsligt bara tjolahopp gå in och köra. KÄnns inte helt hundra det heller.

    SvaraRadera
  3. Han säger inget järlan men tror det finns spelare som dom håller koll på om vi behöver ta in nån han vill bara inte säga det =) calle g är ju knappt nånting ha i dagens elitserie den mannen kan ju knappt åka grillor =)

    SvaraRadera