lördag 18 juni 2016

Maries hockeypod nr 41 - Robin Rahm "Allt ska sitta i bröstet"

(Robin under en paus under Goalimania. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Podden åkte till målvaktscampen Goalimania - som hölls på Ritorp i Solna - och pratade med AIK-målvakten Robin Rahm.

Det blev snack om allt ifrån feeling, målvaktsstilar, hur aktiv en målvakt ska vara på isen och hur mycket han ska bidra till lagets taktik.


AIK byter målvaktstränare, hur blir livet utan Persson och stämmer ryktet att Robin var nära att lämna AIK på grund av att just Persson lämnar klubben nu? Vänskapen med och respekten för Johan Holmqvist kom upp liksom snabba fötter, och vad han filar på nu

Vi snackar skador, målvaktsgemenskap, kaossäsong, att vara så nära som det går, att vara etta och hamna lite snett åt sidan när allt ska avgöras och plötsligt kastas in i hetluften ändå, varför AIK inte nådde SHL, utespelare som alltid försöker göra det svåraste målet på träning, spelare som åker och gömmer sig, vad målskyttar borde träna på och vad inom hockeyn som gör Robin förbannad.


Med mycket mer. Trekvarts hockeyterapi för er som liksom podden gillar att nörda ner sig totalt med målvakter som har grym blick för spelet, som Robin Rahm.

Du kan höra podden med Robin direkt här:Här är RSS koden om du vill följa när nästa avsnitt kommer!

3 kommentarer:

Unknown sa...

För snälla frågor Marie. Hade gärna velat hört lite tuffare som varför han vek ned sig i kvalet mot Karlskrona. Var han inte tillräckligt bra eller vad handlade det om? Varför var han inte bättre än motståndarnas gamla farbror till keeper Honken? Och varför han valde att stanna trots att alla AIK:are ville att han lämnade så att klubben kan ta in en bättre keeper med tanke på att Rahm med eftertryck har visat under de två senaste säsongerna att han inte håller någon högre klass.
Du verkar vilja vara för mycket kompis med de du intervjuar. Hade varit bättre om du frågat ur supporterperspektiv.

Marie Hallman sa...

Hej Hampus.
Beror nog lite på hur man ser på det. Han tycker ju inte själv att han vek ner sig och varken han eller Gurra hade uppfattat det som att "alla ville han skulle lämna".
Blir lite konstigt att sitta och köra någon slags hårdkokt skjutjärn i just såna frågor då det handlar om andras åsikter än hans egna...
Sedan har jag ingen vilja att vara kompis, jag har egna... som inte ens är intresserad av hockey.
Däremot tycker jag det är kul att höra vad den jag intervjuar tycker och min erfarenhet är att det är bättre att vara öppen än attackera med stängda frågor.
Men jag tar till mig vad du säger, alltid bra med feedback!!! Tack för input :) M

Anonym sa...

Re: Hampus. "Varför han vek ned sig i kvalet?" Han gjorde väl sitt bästa sen så är det inte alltid man lyckas. "Varför han inte var bättre än motståndarnas målvakt?" Ja någon måste vara bättre. Man försöker göra sitt bästa hela tiden, inte alltid man lyckas. Är som att fråga varje aik:re varför dom inte gjorde bättre ifrån sig när dom inte vinner. Tänk lite nästa gång.