fredag 21 juli 2017

"Det skulle vara jättehäftigt att få vara med i OS igen"

FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE /arkivbild

Hösten 2008 drog Jhonas Enroth till Nordamerika och sedan dess har det blivit spel i både AHL och NHL under totalt nio säsonger där han även hunnit med att ta VM-guld i Stockholm som förstekeeper och även ett OS-silver (spelade inte men var en av tre målvakter i truppen).

Men nu byter Jhonas väst mot Öst och drar kommande vecka till Minsk i Vitryssland för spel i ryska KHL.

En flytt som såklart ställer både livet på och vid sidan av isen på ända men som också öppnar nya möjligheter – bland annat att kunna spela i Tre Kronor under säsongen och därmed vara tillgänglig för spel i OS i Pyonchang.

Nu är inte Jhonas någon som gillar att varken titta för långt fram eller älta det som varit men OS i februari är ett av målen han kommer jobba mot – till vardags i ett lag som förutom honom själv och kanadensiske coachen Gordie Dwyer och kanadensiske forwarden Rob Klinkhammer består av en ryss och resten vitryssar. Viss språkförbistring kan man tänka sig att det kan bli… men Jhonas har en lösning där.

Vilken och vad han tänker om bland annat förra säsongen, den kommande, bytet av liga, spel i Tre Kronor och kommande OS, att få en målvaktscoach som nog inte heller kan engelska, om NHL är ett avslutet kapitel – eller inte med mera pratade vi om i den här intervjun (gjorde fredag 21 juli):


COPYRIGHT LJUD O BILD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Inga kommentarer: