söndag 6 maj 2018

"Är liksom ett sammansvetsat lag från start ”Segern (3-2) mot Tjeckien hängde löst i slutet av matchen men inledningen. Oh my, vad roligt det är att se det här Tre Kronor spela. Inte minst framåt. Det är så full fart framåt att nackhåren reser sig av glädje.

Stockholmskedjan, Rickard Rakell, Mattias Janmark och Mika Zibanejad, dundrade på idag igen. Stod för alla tre målen (vid första fick Hampus Lindholm andraassist) och har nu gjort totalt tretton poäng på två matcher.


Vilket är bra såklart, men det är ju ännu bättre om fler kommer igång med målskyttet och om man håller sig på isen. Båda tjeckiska målen kom i pp.

Finaste målet i kväll? Mika Zibanejads backhand rätt upp i nättaket. Jag  hörde hur han sa till Viasat efteråt att han tänkte passa Janmark men då målvakten tjuvade så hade han bara ett val och då blev det som det blev. Ett kanonmål.

Tar en Stockholmskedjan grej till. Jag gillar det som Rickard Rakell sa till Viasat i ett inslag inför matchen. Han sa så här:

”Jag har nästan spelat ihop med alla innan så jag tycker att vi är liksom ett sammansvetsat lag från start här” 

Och:

”På ett bra sätt känns det av så att alla är jämställda kan man säga, alltså det är ingen som sätter sig över någon annan eller någon som känner sig att man måste…ah måste ge plats åt någon annan utan vi är här som… ja som ett lag.”

Det är en kort turnering, några hann spela Sweden Hockey Games men någon tid att spela ihop sig och bonda finns ju egentligen inte inför ett hockeyVM där spelare plockas in mestadels från NHL så det där är ju fantastiskt. Bara hoppas det fortsätter visa sig och att visa sig på fler lines än den från huvudstaden.

Målvakten Magnus Hellberg slutligen. Inleder VM med en pondus man bara kan drömma om. Älskar att han själv säger att han lever sin dröm och bara vill njuta. Harmoni! Det känns tryggt.

VM, SVERIGE- TJECKIEN 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)
MATCHEN: MMMM  
MÅLVAKTERNA: Magnus Hellberg, Sverige 92 %  och David Rittich, Tjeckien 88,88
PUBLIK: 12 490
DOMARE:  Mark Lemelin, Österrike och Konstantin Olenin, Ryssland.

MATCHES FYRA BÄSTA KRONOR
MMM Rickard Rakell, f / Mika Zibanejad, f.
MM Adam Larsson, b
M Magnus Hellberg, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.49) Rickard Rakell (Mattias Janmark, Hampus Lindholm)
2-0 (07.13) Mattias Janmark (Rickard Rakell)

ANDRA PERIODEN
2-1 (13.10) Filip Hronek (Roman Cervenka, Tomas Hyka) Spel 5 mot 3.

TREDJE PERIODEN
3-1 (03.11) Mika Zibanejad (Rickard Rakell)
3-2 (15.46) Tomas Hyka (Radek Faksa) Spel 5 mot 4.

SKOTTEN I MATCHEN:  27-25 (9-8, 9-6, 9-11)

Citatet: 
”Det är det här man håll på för, jag får gåshud. Det är bara kolla sig omkring på alla fans här, jag njuter så mycket man kan”
(Tre Kronors målvakt Magnus Hellberg svarar på Niklas Jihdes fråga om hur det är att vara förstemålvakt i turneringen.)

Inga kommentarer: