torsdag 28 mars 2019

Kvartsfinal 3. DIF vs Skellefteå 3-1. Hetta!

(Dennis Svensson firar sitt första mål i DIF, tillika första målet i SHL och i ett SM-slutspel. Foto: Johan Sahlén)

Plattan i mattan från sekund ett och ett konstant stöd från läktarna så att väggarna på Hovet vibrerade.

Kvartsfinal tre blev en glödhet tillställning, riktigt rolig att se på. Här är några tankar om matchen:

(Daniel Brodin och en klubba där den verkligen inte borde vara. Foto: Johan Sahlén)

!!!!!!
Adam Reideborn!!
Höll Djurgården kvar i matchen när Skellefteå pressade på och vann skotten i andra med 13-1.
Djurgårdskeepern fick kliva fram gång efter annan när gästerna tryckte ner DIF-försvaret i knäet på Reideborn. Tog 28 av 29 skott och var precis sådär i zonen som han är när han är som bäst.

????
Var kommer den här matchserien ta vägen?
Att det är väldigt mycket känslor, heta sådana, var tydligt både i match två och än mer i match tre. Det brann både här och där mest hela tiden och den så kallade nivån var hög.

Efter matchen var Skellefteå upprörda över ett gruff där tre spelare ur vardera laget fick två minuter vardera. Brodin borde ha fått matchstraff menade Skellefteå, å andra sidan fick Djurgårdsspelaren en Skellefteåklubba mitt emellan benen rätt upp i klockspelet. För att ta ett exempel.

”Jag skulle heller inte vilja vara domare i sådana här matcher. Jag tror det är svårt att döma. Det är så mycket känslor och hetta där ute” sa Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på presskonferensen.

(Bergfors, Axelsson och Strandberg firar efter 1-1. Foto: Johan Sahlén)

SIFFRAN
31. Som i Dick Axelssons tröjnummer.
Vissa spelare trivs extra mycket när det brinner till och gäller något. Som Dick Axelsson som åkte runt som en fyrbåk och tände små bränder än här och än där.

Bidrog även med fina chanser, mål och är så där skönt uppskruvad som publiken älskar. Eller som han själv konstaterade i första pausen:

”Det är fart och fläkt där ute man trivs, det är kul när det händer något så att säga!”

I sann Dickanda konstaterade han också att han lyckades slita sig loss och åka ” som Usain Bolt där in mot målet ” där sedan pucken kom och Dick vispade in kvitteringen till 1-1.

( Nicklas Bergfors letar och hittar luckorna. Foto: Johan Sahlén)

EN SAK TILL
Niclas Bergfors.
Herregud vilket jobb han gör i det ”tysta” och vilka fina passningar, inte minst vid Djurgårdens två mål i första perioden.

Passningen vid 2-1 till Sebastian Strandberg var riktigt hockeygodis.

Spelsinnet är Niclas Bergfors bästa vän och han öppnar för sina lagkamrater gång efter annan numera. Det känns som att DIF-forwarden – som tidigare mest förväntades göra mål - börjat trivas i rollen som dirigent, luckletare och framspelare.  En sådan som alla vill ha vid sin sida.

(Dick Axelsson  var inblandad i det mesta. Foto: Johan Sahlén)

DIF - SKELLEFTEÅ 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
MATCHEN:  MMMM+
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 96,55 % och Mantas Armalis, Skellefteå 80 %
PUBLIK: 8 098 (fullsatt och fyra extra stolar)
DOMARE:  Andreas Harnebring och Mikael Nord