onsdag 9 februari 2022

HISS och DISS Efter DIF vs Brynäs (2-3 e förl): Två fina mål men spelet räcker inte


Djurgården bjöd på två kalasmål men spelet som helhet lämnade en hel del att önska. Det var återigen lite för utspritt, lite för mycket utåt kanterna och lite för tamt. Och 2-1 är ju ingen ledning att gå på i hockey.

Att det inte höll kom således inte som någon överraskning. Brynäs som vann skotten med 35-16 kvitterade genom Dima Timashovs stenhårda direktskott upp i krysset med 2.59 kvar och bara 38 sekunder in i förlängningen kunde Greg Scott avgöra efter att Anton Rödin snurrat upp DIF rejält.

Tungt för DIF som ju faktiskt fortfarande har en ”livlina” i ett krisande Malmö men tappar man poäng så här så blir det svårt. Hur som helst, här är lite tankar från Djurgårdens förlust (2-3 e förl)  mot Brynäs på Hovet:

HISS
Publiken! Som vi har längtat, äntligen tillbaka. Första perioden var ingen höjdare spelmässigt men med 5 828 högt och idogt sjungande fans på plats på Hovet var det betydligt roligare att ta sig genom även den perioden. Kul med stor bortapublik också, blev en härlig dynamik.

FLIPPERMÅLET
Brynäs hade tagit ledningen och hade det mesta av spelet (förutom ett stolpskott av Ludvig Rensfeldt) när Djurgårdsfansens nye favorit Jonathan Lekkerimäki flipperbumpade in kvitteringen till 1-1. Och hur gör man då? Jo man tar emot en fin genomskärande passning av Wille Eklund, skjuter i högra stolpen så att pucken flyger bakom målvakten till vänstra stolpen och sedan in. Som det ser ut när man spelar flipper och får till en fin träff med bumprarna. Ni som spelat hajjar tror jag.
Fint mål hur som helst och kanske extra kul att fira för Jonathan som skrev förlängt kontrakt med DIF i veckan.

RHETT SÄTT!
Rhett Rakhshani var hyfsat ”osynlig” i de två första perioderna, så pass att Niklas Kronwall i CMore hade undrar om nordamerikanen ens var på isen. Men det var han. Trettio sekunder in i tredje perioden gav han DIF ledningen med ett klassmål. Ett sånt - ” äntligen någon som gör något kreativt mål” - då Rhett trampade över halva isen, lurade ner Brynäsbacken Tom Hedberg på magen, fintade bort Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen och satte 2-1. Sånt man vill se!

DISSEN
Den stod Djurgårdstränaren Joakim Fagervall själv för på presskonferensen där han var allt annat än nöjd över insatsen och bland annat konstaterade att:
”Vi har en svag insats rätt igenom. Inte ens när vi är bra är vi så bra som vi kan vara och som jag tycker att vi har varit i de två senaste matcherna där vi har lyft upp spelet, legat nära varandra,  hjälpt varandra. Jag tycker inte att vi levererar den hockey som vi kan spela. Det är egentligen det som stör mest”  

DEBUTEN 1.
DIF:s sena nyförvärv Alexander Salak gjorde efter många om och med debut i Djurgårdsmålet. Tog fem skott i första perioden, tretton i anda, tretton i tredje och en i förlängningen dvs totalt 32 av 35 skott och gjorde överlag ett helt okej intryck. Var helt överspelad vid Brynäs segermål men en helt godkänd debut.

DEBUTEN 2.
Det är inte så många spelare som är 1.66 numera men Djurgårdens 20-årige debutant Nils Strandberg Sarén kom in som sjunde back och fick känns lite på hetluften. Med betoning på lite, hade totalt 3.17 i istid men han under den korta tiden noteras för en tackling och det är mer än vad en del får till på en hel match med mycket speltid.

BRYNÄSFAVORIT I REPRIS
Brynäs undersäsongenvärvning Dima Timashov har verkligen betytt hur mycket som helst för Gävlelaget. Inte minst mentalt så det var inte helt förvånande när han krigade in 2-2 i bortre krysset efter väggspel med Oula Palve. Just den sortens mål där han går ner på ett knä och trycker upp ett direktskott med ena knäet i isen har vi sett förr. Och jäklar vilken skjuts han får i de skotten. Inte lätt att ta för Salak.

MÅLVAKTERNA:  Alexander Salak, DIF 91,43 % och Veini Vehviläinen, Brynäs 87,50 %
BÄST I DIF
MMM Jonathan Lekkerimäki, f
MM Alexander Salak, mv
M Ludvig Rensfeldt, f  
BÄST I BRYNÄS:  Dima Timashov, f,  Anton Rödin, f, Simon Bertilsson, b
 
Officiellt matchfakta finns här:  https://stats.swehockey.se/Game/Events/545924
 


Inga kommentarer: