tisdag 8 mars 2022

DIF vs Timrå 5-1. Full fart framåt, håll tätt bakåt

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Två sexpoängsmatcher på rad. Timrå borta, Timrå hemma. Det blev två pinnar borta och under tisdagskvällen alla tre poängen in på kontot. Snacka om leverans. Efter 109 dagar som jumbo har DIF nu tagit steget upp till nästjumbo och har med en poäng upp till Malmö närmast ovanför strecket - verkligen gett sig själva chansen att slippa kval (även om Malmö har en match färre spelad).
 
I returmatchen mot Timrå tog det en och en halv period av hyfsat avvaktande spel innan dödläget bröts på Hovet och Marcus Sörensen gjorde matchens första mål, i numerärt underläge dessutom. 2-0 kom drygt fem minuter senare från ovane målskytten Fredrik Forsberg och nu var Timrå tvungna att svara men där DIF flög fram fick Timrå allt tyngre ben och förmådde aldrig svara.
 
Här är några tankar från Djurgårdens seger (5-1)  mot Timrå på Hovet: 
HISS
ISBRYTAREN MARCUS!
Efter en och en och en halv period satt jag otåligt och suckade över att det inte hände något! (Jo det hade varit några chanser åt båda håll och Ty Rattie hade prickat DIF-ribban men ändå!). Då kom den. Chansen! Och som Marcus Sörensen tog den. En Timråspelare drällde med pucken i mittzonen, Sörensen snodde åt sig pucken, kom fri med Jacob Johansson och avslutade distinkt och kliniskt med ett rappt skott. Swosch bara! I boxplay dessutom.
 
FULL FART FRAMÅT
Djurgårdsforwards Tim Söderlund och Fredrik Forsberg är några av SHL:s snabbaste spelare. De kan man inte tappa pucken till som skedde av Timrå mitt på långsidan. Tim Söderlund snodde åt sig pucken, trampade på ner längs kanten, passade in till Forsberg som kom dundrandes mitt i banan, tog emot, gjorde ett par dragningar och skickad in pucken bakom Johansson.
2-0-målet var för övrigt Fredrik Forsbergs första som senior i DIF-tröjan, och då givetvis det första sedan han kom till DIF i en bytesaffär med Leksand.
 
SUCCÉFILIP
Vilken säsong han har gjort - Filip Cederqvist - som gjorde sitt fjortonde mål för säsongen då han bökade sig in i gröten framför Timråmålet och styrde in Eric Gellinas skott till 3-0. Det var verkligen trångt och stökigt där och jag älskar någon som inte står lite utanför utan bökar sig in och står kvar när det smäller från alla håll. Ett riktigt kämpamål som krävde videokoll för att godkännas, detta då Cederqvists ben sträcktes ut men det ser ut som att pucken går via honom först och sedan sträcks benet ut.
 
DISSEN
TIMRÅs DRÄLL
Två tappade puckar gav två Djurgårdsmål. Snacka om fel tillfälle att ha en dålig period.
 
TIMRÅS TUNGA SVIT:
Enligt C More har Timrå inte lyckats vända ett enda 0-1-underläge till seger vid full tid den här säsongen. Som bäst har man vänt till seger efter förlängning och det hade man gjort två gånger inför den här matchen. Den här kvällen blev inget undantag. Det är lite märkligt hur sådana där sviter etsar sig fast, självklart inget de åker runt och tänker på men någonstans i bakhuvudet så vet man… nog att det är uppförsbacke. Om inte annat så fick DIF enorm sprutt på benen efter 1-0 medan Timrå började få soppatorsk redan där.
 
 
MÅLVAKTERNA: Mantas Armalis, DIF 97,30 % och Jacob Johansson, Timrå 86,49 %
 
BÄST I DIF
MMM Tim Söderlund, f, Mantas Armalis, mv
MM Eric Gelinas, b
M Filip Cederqvist, f
 
BÄST I TIMRÅ:  Viktor Lodin, f, Ty Rattie, f, Jacob Johansson, mv.
 
CITATET:
”När vi har pucken på deras sida så tiltar isen ganska rejält åt deras håll. Vi får försöka hålla det så”
(Skadade Djurgårdsbacken Tom Nilsson i pausintervjun inför tredje perioden. Och isen lutade visst åt Timrås håll även i tredje…)
 
Officiellt matchfakta finns här:   

Inga kommentarer: