torsdag 16 juli 2015

Oliver Kylington: "Det kom som en chock"

(COPYRIGHT LJUD O BILD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag hade - som ni kanske har märkt - tänkt ha lite semester från bloggen under juli men det är ju inte varje dag en spelare går från HockeyAllsvenskan och boom får ett NHL-kontrakt.

Så jag ringde upp Oliver Kylington, som i våras skrev på för AIK men sedan blev draftad av Calgary som igår (15 juli) gjorde klart med ett kontrakt för honom.Här här intervjun (som även går att höra på YouTube här):

(COPYRIGHT LJUD O BILD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Oliver var (som ni kommer höra)  lite osäker på vad som händer om han inte tar en NHL-plats  men det finns ju agenter och klubbdirektörer som sköter sånt, så det löser sig ju ändå.

Så här kommenterar Anders Gozzi på AIK:s hemsida i dag (16/7)

"Oliver har ett två-årskontrakt med AIK, även om han och Calgary Flames har skrivit ett NHL-kontrakt. Det betyder egentligen att Calgary Flames äger rätten att använda Oliver som spelare om han används i NHL. Om Oliver inte tar plats i NHL-laget och istället förpassas till AHL, då har istället AIK rätten att bestämma vart han spelar."

När det blir klart vad som händer sker enligt AIK i slutet av sommaren/början på hösten. Så här kommenterar Anders Gozzi det på AIK:s hemsida:

"Oliver kommer åka över till Calgary och fortsätta spela i deras camper för att försöka ta en plats i NHL-laget. Efter det får vi se hur det blir. Vi kommer tillsammans med Oliver, Calgary och hans representanter gå igenom vad som är bäst för hans fortsatta utveckling."

Men först ska han ju dit Oliver och visa vad han går för, vad som händer sedan visar sig ju. Kul för Oliver om än lite tufft för AIK att tappa en så bra back.. Om AIK har fått betalt av Calgary för den här lösningen (då han ju har kontrakt med Gnaget) framgår inte. Jag får kolla upp det senare.

Helt klart är att den "vanliga" ersättningen som utgår när en spelare går från Sverige kommer delas mellan AIK, Färjestad och Södertälje - det vill säga de klubbar där han spelat senaste fyra åren.

Hur det blir med Robin Kovacs? Vet inte. Får återkomma till det med.

Inga kommentarer: