onsdag 1 juli 2015

"Tacklingarna försvann när jag förstod hur illa det var med farsan"

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En handskada,   stor sorg och så kaoset runt laget på det.  Patric Blomdahl hade svårt att göra sig själv rättvisa förra säsongen och även om han själv inte vill skylla på något så fanns det orsaker till varför han inte alls gick att känna igen från hösten och framåt.


Den energi, aggressivitet och de tacklingar som sammantaget varit hans signum under karriären lös helt med sin frånvaro under flera månader – har han noterat själv i efterhand.


(FOTO JESPER ZERMAN)

Vad som händer nu med den förre AIK-forwarden är oklart. Han vill gärna spela i AIK som  har visat intresse, men är medveten om att tiden för att ta en plats kanske är på väg att ticka ut plus att han har en rehab att klara av först innan han och klubben och andra tänkbara intressenter kan ta ett beslut om framtiden.


(FOTO JESPER ZERMAN)

Jag ringde upp Patric och pratade om just handskadan, rehaben, framtiden, kaoset runt AIK i vintras, pappa som avled efter en tids sjukdom,  A-lagets risiga självförtroende, behovet av stabilitet och grundtrygghet  kring ett lag, berg och dalbaneresor mellan matcherna och inte minst även i matcherna.

Det blev lite snack om AIKs nya ledning också med mera. Lyssna gärna!  (Ska väl sägas att Patric hade lite problem med telefonen, så ni vet om ni tycker han låter lite konstigt på något ställe)


(COPYRIGHT LJUD o BILD MARIE HALLMAN. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Om du inte får igång inslaget här så går det även att se på Youtube på den HÄR länken)

För egen del önskar jag Patric allt gott och till att börja med bra läkning av handen så han kan få komma igen och fortsätta med ishockeyn.  AIK-forwarden är rak, ärligt, står alltid upp – allra starkast har han stått upp när det har varit  motgång för klubben och laget han spelar för och med. Det betyder massor.

Inga kommentarer: