torsdag 18 juni 2015

"Jag har skrivit till Robban och sagt att jag gärna ser honom stanna kvar"

(Jonas Westerling. FOTO MORA IK)

Det har gått ett litet tag sedan Moraforwarden Jonas Westerling skrev på för SSK. Men jag tyckte det kunde vara lite kul att ta ett snack så här inför midsommar. Så här har ni det!

Blev lite prat om inspiration, ett facebookbrev till Robban Carlsson,  spel i småhallar, rollfördelning, heta känslor, förväntningar med mera.


Jonas var på väg hem till Mora för midsommarfirande och satt i bilen när jag ringde upp - om någon undrar över ljudet. Han är - förutom att ha ett väldigt fint spelsinne - en av de mest hängivna hockeyspelare jag någonsin stött på. Och jag har stött på många.

Vill man ha en bild på en vinnarskalle så kan man fota av herr Westerling så är det klart sedan. Eller som han själv konstaterar... att han är en "lugn och fin kille - utanför isen"  men står någon i vägen på isen. Då jäklar!

Han må se anspråkslös ut vid sidan av isen  och brukar sällan hamna i medias rampljus just för att han är så lugn där och inte är någon som jagar uppmärksamheten, men jag har hört honom skälla ut lagkamrater i Mora under en periodpaus när vi var där och spelade in reportage. Lagkamraterna sög i sig varje stavelse. Gick liksom inte att säga emot en spelare som spelar med varje millimeter av hjärtat.

Full i fan är  han också. Under just den matchen plockade han fram ett och annat tjuvtricks. Vi hade mikrofon på hans kedjekompis Johan Alcen och hörde hur de smidde planer där under matchen. Helt okej. Inga fula grejer bara små sköna rutinerade tricks. Allt för att vinna.

Idag är han "mer inspirerad än på länge". Det lovar gott!

Men in och lyssna hörni och glad midsommar förresten!

COPYRIGHT LJUD www.hockeymedmariehallman.se och BILD Mora IK. Får ni inte upp inslaget här så går det även att lyssna på via youtube.

Inga kommentarer: