fredag 12 juni 2015

Maries hockeypod del 34 - Danne Larsson "Du måste vara tuffare som keeper nu”

(Danne Larsson i solen utanför Ritorp. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Poden tog en tur till Ritorp där det har varit Goaliemania under veckan som gått.  Luleås målvakt Danne Larsson (tidigare bland annat Hammarby, Djurgården, Detroit, Grand Rapids, HV71 och AIK) var en av elitmålisarna på plats.

Det blev ett skönt nördigt samtal om målvaktslivet, konkurrens, att utvecklas och hitta nya grejer även när man kommit långt i karriären.

 
(Danne, Hudacek och Robin Rahm. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vi pratade om var man ska stå, vad som går att ändra, vem som bestämmer hur man ska spela, hur bra det är med de här ”robotmönstren” , vikten av att ta de mönster man lärt in vidare och utveckla dem för att utveckla sig själv samt hur man börjar om när man hamnat vilse i vilken stil man har.

(Lite uppvärmning... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Men allt handlar inte målvakter – utan det blev även snack om vad som peppar i vardagen,  nya mål, målvaktstränare,  målkameror, domare, snacket på isen,  drömmar, glädje, frustration och självklart nya regeln om minska målgården med mycket mer kom upp.

(... networking.... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Är målvakterna för kinkiga? Har domarna varit för snälla,  för veliga eller spot on när det gäller goaltenderinterference? Hur hårt får man trycka på mot en målvakt?  Blir det bättre, sämre, tuffare eller lättare med mindre målgård?  

 (... och utveckling av spel och detaljer. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vad är viktigt för målvakterna att träna nu när reglerna ändras igen? Ska man visa sina känslor eller inte? Och vad snackar målisarna om i sina målisnätverk och hur stöttar man varandra i en värld där konkurrensen är mördande.

 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

In och lyssna i streamen här…!!


Det går också att ladda ner poden HÄR …. Samt följa den via RSS här.


 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)Poden finns även på Itunes under namnet Maries_hockeypod.

 ( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inga kommentarer: