onsdag 17 mars 2021

Hattrick när AIK vann första åttondelen med 4-2

FOTOT på Oscar Nord är taget tidigare i år på Hovet av Gabriel M Gustafson


Det kändes på förhand jämnt i matchserien mellan AIK och Tingsryr i den ena av två åttondelsfinalerna.

AIK vann visserligen tre av fyra match serier mot Tingsryd i grundserien men TAIF vann det fjärde och sista grundseriemötet och det har varit rätt så jämna uppgörelser. 

Jag har tippat att det är 50-50 om vem som vinner, att det kommer avgöras över tre matcher och att AIK kan ta det, skriver kan, om man får ihop spelet så som man har gjort de dagar det har gått bra i den övrigt väldigt svängiga säsongen. 

Känns som man aldrig vet var AIK är på berg och dalbanan men i dag var det uppåt.

Nu blev det en jämn match men också seger för AIK i åttondelsfinalens första runda av tre möjliga.

Här är fyra nycklar till segern:

1) Claes Endre som stod på huvudet när det som mest behövdes. Gjorde flera fina räddningar.

2.) Max Lindholm som jobbar fram läge efter läge och även är inblandad i tre av AIK.s mål (andra, tredje, fjärde) och så...

3) ...Oscar Nord då såklart. Hattrick! Inledde målskyttet efter 5.29 och gjorde två sena mål i tredje perioden. Han noterades för elva mål under grundserien och så nu tre nu då... konstaterade i C More att han pajat klubban och fick spela med Vindlerts i tredje. Samt att " det är de här matcherna man älskar att spela". Inte ett hattrick man såg komma direkt men nu satt det där.

4 Jag vill även lyfta AIKs fjärde mål, den snabba repliken och kvitteringen till 2-2 gjordes av Nicklas Heinerö endast 35 sekunder efter att smålänningarna gjort 2-1. Ett viktigt mål i ett skört läge där Taif var på väg att bygga momentum men nu tappade det istället.

Nästa match spelas på fredag på Hovet. Bästa av tre vinner serien och går vidare till kvartsfinal.

Inga kommentarer: