måndag 5 april 2021

MATCHTANKAR DIF vs Frölunda 1-3. Drömstart för DIF men sedan....

Tom Nilsson gjorde Djurgårdens enda mål i matchen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Djurgården, som först såg ut att missa slutspelet men sedan ändå fick en slutspelsplats, var toktaggade när Sjung för gamla Djurgården spelades. Men även om Tom Nilsson gav DIF en drömstart och även om hemmalaget sånär fick in 2-0 inte långt efter så smög sig Frölunda mer och mer in i matchen.

Ett powerplay, förvisso mållöst, för gästerna flyttade över tyngt och fart till Frölundas fördel under andra halvan av första perioden. Och sedan hade gästerna övertaget resten av matchen.

En känsla som hängt över DIF hela säsongen är att man undrar… vad/när ska DIF göra något som förändrar matchen? Jasså inget?

Alltså det är ingen jättedålig match från DIFs sida, utan det var en rolig match att se på inte minst på grund av det fysiska spelet från båda lagen men känslan var ändå att det nu liksom tidigare i vinter är otroligt svårt för Djurgården att vända matcher till sin fördel. Det rullar på, helt okej spel men det där lilla extra, spetsen, saknas på något vis. Här nedan finns lite tankar om den första åttondelsmatchen: 


BRA TOM!
Djurgården fick en kanonstart då Tom Nilsson, Djurgårdens kanske allra mest defensive back, tog emot en passning från Dick Axelsson och klippte till med ett skott som efter två minuter och sju sekunder letade sig ända in bakom Johan Mattsson i målet.
Det händer inte så ofta så det var kul att kunna bjuda på det!" sa Tom Nilsson med ett brett leende i C More. Målet var hans blott andra för säsongen.
Det första målet gjorde han den 8/12 mot Örebro hemma. Även då var det (lustigt nog) 1-0-målet i matchen.

SÅ NÄRA MEN ÄNDÅ INTE! 

Manuel Ågren var ytterst nära att bli målskytt och öka på till 2-0 då hans puck gled under Frölundamålvakten Johan Mattsson som inte noterade detta. Pucken gled fram mot mållinjen vilket alla andra såg, flera spelare kastade sig fram och en Frölundaspelare hann fram först och lyckades vispa undan pucken på mållinjen.

!!!!!! KÄNSLOR!
Djurgården noterades för nio tacklingar, Frölunda för tio i första perioden. Det är mer än vad det kan vara under en vanlig serielunks match. När matchen var över summerades antalet tacklingar till 30 för DIF och 20 för Frölunda. Slutspelshockeyn är definitivt igång.
 
??? RYAN STOA?
Hänger han med när det är slutspelstempo? Kändes inte så i den här matchen. DIF har inte spelat på ett tag då man var klara med sina matcher före många andra så han kanske behöver någon match på sig för att trampa igång?

HMMMMMMM….. 
Lite frågetecken  också för Dick Axelssons status noteras då C More plockade upp bilder på hur DIF-forwarden gick omkull helt på egen hand (ingen spelare nära), föll lite märkligt baklänges och sedan hade ont ont i högerfot/ben. Detta i första perioden. Dick spelade sedan vidare men man undrar ju vad som ligger och gror.

AJAJAJ
Stort frågetecken för hur det gick med Marc André Gragnanis hand? Nordamerikanen fick handen i kläm vid sargen när han tacklades av Christoffer Ehn. Gragnani åkte med stora smärtor till båset där han fick hjälp av Djurgårdens lagläkare. DIF får hålla en tumme för att det inte är någon spricka eller frakur utan bara ont för nu.

ROOKIEKOLLEN:
Djurgårdens stora forwardstalang Alexander Holtz fick totalt två minuters istid. Två. Inte mycket man kan göra då. Är han så iskall på träning? Känns sådär tycker jag, speciellt i en sådan bär match där DIF kör fast redan efter tio minuter.

SIFFRAN:  15.22
Så mycket speltid fick DIF-forwarden William Eklund som var en av de hetaste spelarna i matchen. Börjar nästa se lika het ut som när han glödde som en lavaboll under hösten.

STÄLLNINGEN:
Frölunda vann alltså med 3-1 och leder därmed den här åttondelsfinalen med 1-0 i matcher. Det är bäst av tre som gäller och kommande match på ondsdag liksom en eventuell tredje match på torsdag spelas i Göteborg. Frågan är vad DIF ska göra för att rubba Frölunda? Jag tycker det såg lite ut som vanligt – utöver den fina starten. Men när gästerna snodde åt sig övertaget förmådde DIF inte ta det tillbaka. Man snurrar runt, hittar inget sätt att vinna. Viljan och ambitionen finns men det är något som ändå fattas. DIF säsongen 20/21 är kanske inte bättre än så här? Eller så finns där något att plocka fram men då gäller det att rycka fram det ässet illa kvickt.

Citatet

”Vi får se. Man släpper inget i slutspelstider. Jag är på is och kör, men kör inte med laget .”

(Frölundas lagkapten Joel Lundqvist har opererat käken. Inget spel mer i år trodde alla men... Joel har andra planer berättade han i intervju med C More)

MATCHFAKTA

DIF vs FRÖLUNDA 1-3 (1-0, 0-1, 0-1) 
MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA: Mantas Armalis, DIF 91,67% och Johan Mattsson, Frölunda 94,74%


BÄST I DIF
MMM Mantas Armalis, mv
MM William Eklund, f
M Tom Nilsson, b
BÄST I FRÖLUNDA: Mats Roselli Olsen, f, Max Friberg, f och Stefan Elliott, b.
MÅLEN, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR

Inga kommentarer: