onsdag 22 februari 2023

"Häftigt att få tysta hela arenan"

Zion Nybeck gör en bra säsong samtidigt som AIK har stora problem att hålla en jämn nivå.
FOTO Marie Hallman / Hockeymedmariehallman.se

AIK var med spelmässigt i två perioder och när Zion Nybeck kvitterade till 1-1 i andra perioden, drygt fem minuter efter Djurgårdens ledningsmål, tändes hoppet på AIKs läktare om en kul kväll.

Men det blev inga fler AIK mål i det här derbyt. Djurgården kändes - och var - starkare och jämnare i den tredje perioden , trots den långa skadelistan.

AIK har ju dessutom varit än upp och än ner den här säsongen men just målskytten Zion Nybeck, som gör sin första säsong i Gnaget, har gjort det bra i fler matcher än denna.

20-åringen är nu uppe på tolv mål och det är långt fler än han har gjort tidigare säsonger. Men det är också en av de första säsongerna där han har fått spela mycket och det spelar såklart också in.

Jag pratade lite med Nybeck efter 1-5 förlusten, om både AIKs problem att hålla en hög lägstanivå men också hans egen fina säsong mitt i laget berg och dalbana. In och lyssna här:

Copyright ljud och bild: Marie Hallman/hockeymedmariehallman.se