onsdag 11 januari 2023

”Finns inte en dag som får gå till spillo”

Fyra vinster på fem matcher, tre insläppta på dessa fyra vinster. Snacka om svar på tal från Claes Endre. Foto: Marie Hallman/hockeymedmariehallman.se

Fjärde raka segern för AIK och målvakten Claes Endre som gjorde sin femte match från start mellan stolparna när Almtuna besegrades på bortaplan med 4-1.

Och det ser verkligen ut som ett helt annat AIK nu jämfört med hur det såg ut före jul. 

Det spel som var då hade varit stelt, spänt och krampaktigt och allt värre ju längre  matchen varit jämn ser nu avslappnat, bättre synkat, och så mycket bättre ut.

Man kan ju fundera kring vad som har lett till vändningen, var det att man bröt bortaförlusttrenden, derbyvinsten eller kanske att tränargamängen Roger Melin kommit in och lyckats sprida en annan stämning kan man ju spekulera kring. Kanske har han bara fått ledningen att spänna av och det har kanske i sig spritt sig till laget. Svårt att veta men pondusen, kroppsspårket och självförtroendet är ett helt annat, bättre, nu.

Jag pratade med justAIK-målvakten  Claes Endre om hur spelet och hela laget växt och förändrats senaste månaden, fyra raka segrar, Endres egen storform och svar på tal, Roger Melin, lånet Christoffer Björk som gjorde sitt första AIK-mål med mera!

Det är lite teknisk störning i ljudet någon sekund vid ett par ställen, ber om ursäkta för det men det går att lyssna på så ni får stå ut med blippandet.

Copyright ljud och bild: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: