tisdag 7 november 2023

Djurgården vände och vann. Håller det nu?

 

Foto: skärmdump TV4 play +

Energi, driv, vilja hela vägen fram. Djurgården må ha legat under efter en period men sedan bara skulle det bli en vinst och en vinst blev det.

Det var första matchen efter att Djurgården sagt tack och hej till Johan Garpenlöv och Markus Ragnarsson.

Och plötsligt hade Djurgården inte bara glimtar av det desperata spel man visade upp i våras, plötsligt fanns den matchen igenom.

Kanske bäst personifierad av när nya lånet Arvid Costmar och Linus Klasen tillsammans bökade, stökade och röjde runt vid TIngsrydsmål när Djurgården gjorde 4-2.

Den fråga man ställer sig är såklart varför det krävdes ett tränarbyte för att gräva fram den här intensiva insatsen?

Jag tycker väl att det kunde ha räckt att ta en titt i tabellen där DIF har varit nere i källarvåningen för att både känna och spela med desperation.

Några enskilda noteringar:

*Anton Gradin tvåmålsskytt. Inledde och avslutade målskyttet med 1-0 och 5-2.

*Tingsryd gjorde två snabba mål i slutet av första perioden. Där och då kunde det ha vänt neråt men Djurgården kom ut ännu mer aggressiva efter paus. Hur ska DIF göra för att hålla kvar det här drivet? Räcker det med Michael Holmqvist på tränarbänken?

*Djurgården har lånat in Arvid Costmar. Arbetsinsatsen var gedigen, precis vad DIF behövde.

* Olle Liss gjorde mål igen. Han kvitterade till 2-2 och spelade fram till Fredrik Schlyters prickskytte vid 3-2. Kan tänka mig att det rasade en del tyngd från just Liss axlar. Det var ett tag sedan Olle Liss gjorde mål – delvis för att han inte ens fått chansen att spela. Kvällens mål var det andra i höst för Liss, det första kom i premiären mot Björklöven. Mer speltid på gång nu får man väl hoppas?!

* Till sist ska det bli intressant att någon gång få reda på vad som hände. Hur kommer det sig att Garpenlöv och Ragnarsson som hyllades i våras plötsligt – bara några månader senare - ansågs ”värdelösa” och så utan kompetens att det var sparken som gällde.

* Och vem ska ta över? Blir Michael Holmqvist uppgraderad till headcoach? Det har surrats runt Hans Särkijärvi men Säcken ska ha nobbat. Många frågor, få svar. Intressant fortsättning följer!

 

 

Inga kommentarer: