söndag 4 januari 2015

AIK: Bäckström, Kylington o Bengtsson.

(Oliver Kylington. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

Det hänger lite frågetecken i luften kring några spelare i AIK. Efter söndagens match passade på att kolla vad som gäller med Nils Bäckström, Oliver Kylington och Christopher Bengtsson.

Bäckström pratade jag med själv. Han stod nämligen i båset under matchen, iklädd tränaroutfit. Inte för att han ska träna AIK framöver utan för att han ville vara med och bidra med något under matchen.


Att den nye backen inte spelar beror på en seg person i Ryssland… transferpapprena är inte helt klara utan det fattas en underskrift men på grund av helger och kanske inte så där jättebråtton hos personerna i Ryssland som ska skriva på har transfern inte gått igenom än.

Det finns inga oklarheter kring kontraktet bara någon som ska få tummen ur. Bäckström hade hoppats kunna spela redan mot Vita Hästen men sätter nu sitt hopp till att få vara med i nästa match på torsdag istället.

Oliver Kylington befinner sig i Stockholm hemma hos familjen. Han skulle ju egentligen spela JVM men fick klva av på grund av en skada han drog på sig i en AIK-match innan han åkte.

Det var egentligen sagt att han inte skulle komma tillbaka till AIK efter JVM utan att han skulle åter till Färjestad – det var så dealen var - men Färjestad har fullt på backplats, har spelat bättre senaste veckorna och därför har Nordström dialog med SHL-klubben om Kylington.

Han kör fortfarande rehab här i Stockholm men dök upp på en AIK-träning häromdagen och Nordström säger nu att han hoppas få fortsätta köra med honom när rehaben är klar. Inga beslut är dock tagna och därför har man inte gått ut med besked. Finns ju inget klart besked att ge, bara ett hoppas, hoppas.

Färjestad har ju inget att tjäna på att ta hem Kylington och antingen sätta honom på bänken eller i J20 utan då är AIK ett bättre alternativ.

Men som sagt, inga beslut tagna än bara ett försiktigt ”hoppas, hoppas” från AIKs sida.

Christopher Bengtsson spelade bra för AIK innan han, enligt kontraktet, vände hemåt precis före nyår.

Tanken var att han skulle in i Modos A-lag under JVM men han spelade en match i Ångermanlands distriktsmästerskap med Modo först och skadade sig tyvärr där. Och har sedan kört rehab.

Det handlar inte om någon tyngre skada utan Bengtsson beräknas vara spelbar om en och en halv vecka. Typ.

Vid det laget har ju Modo fått hem sina JVM-spelare och det öppnar för AIK när skadan är läkt.
Modo har ju bytt tränare under söndagen och klubben har av förståeliga skäl prioriterat jobb med detta framför lån till AIK men nu när de har signat Perra Johnsson (ja just han, den före detta AIK-tränaren) så hoppas AIK få till ett nytt lån av Bengtsson.


Men inget klart där heller således utan det får visa sig – förhoppningsvis kommande vecka -hur det blir med både Kylington och Bengtsson.

Inga kommentarer: