onsdag 14 januari 2015

"Jag älskar att spela för Djurgården, det är den enkla förklaringen"

(Jag träffade Marcus Nilson dagen efter. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ok. Bomben briserade, Marcus Nilson tog tjuren vid hornen och  ni har säkert hört och sett att det blev häftiga reaktioner från delar av fansen.

Det medlemsmöte som Djurgården hade och de reaktioner som finns på sociala medier visar dock att det finns en sida som är för och vill förlåta och en som vägrar göra detsamma.


Jag tänker inte ta ställning för någon av sidorna, jag är inte Djurgårdare utan hockeyälskare och förstår argumenten från båda håll.

Däremot tog jag ett snack med både Marcus Nilson och Hans Särkijärvi i dag onsdag, dagen efter allt alla känslor släpptes loss.


(COPYRIGHT LJUD O BILD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Här ovan har ni ett snack med Marcus själv om varför han ville hem (i hans ögon är det verkligen hem) till Djurgården trots att han förstod att det skulle väcka känslor.

Blev även lite snack om den längtan han har haft hem, tystnaden efter degraderingen, vad han lärt sig av allt som hänt, sin egen passion för DIF, om att han nu riskerar att bli utbuad i den tröja han älskar mest.

Vi snackade även lite om hierarkin i laget – det sägs ju av andra att hans intåg ska ändra den – samt den tuffa säsongsstarten med en hjärnskakning som gjorde att han kom fel in i säsongen med mera.


Klicka på inslaget här uppe så går det igång och funkar inte det, så kan du höra inslaget på Youtube HÄR.

Det åker tyvärr runt en ismaskin under stora delar av inslaget och så kom AIK och värmde inför kvällens match = pangande puckar. Sorry för det!

Som ni märker dök Nyman in i intervjun också plus att vi stod i vägen för AIKare och att Marcus tappade hjälmen. Tänkte först klippa bort det men det fick vara kvar. Sånt är ju livet tänkte jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie för att du gick på djupet i ansvarsfrågan som jag tycker varit det viktigaste i det hela. Jag tror jag kan förlåta Mackan nu och gå vidare, värvningen var främst oansvarigt av klubbledningen

Jimmie sa...

Välkommen hem Mackan!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det är ju något som skavt hos många! Även jag har ju tyckt det var märkligt att inte ens säga ett enda ord till hemsidan. Samtidigt så vet jag hur han är, Mackan har svårt att prata om känslor och att tala för hela laget och skulle aldrig haft ett C från början då det är kaptenens uppgift att snacka om laget utåt. Hål i huvudet av Hardy!

Marie Hallman sa...

Jimmie! Bra där, jag hoppas det kan bli en försoning. Laget ska hur som helst inte bli lidande för att det finns folk som inte gillar en värvning- tycker jag.