söndag 29 november 2009

"Vi får vara nöjda med att matchen slutar 3-3" (Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson om en pinne mot Frölunda)

Djurgården fick nöja sig med en pinne från bortaresan till Göteborg då det blev 3-3 mot Frölunda.


Marcus Nilson inledde målskyttet efter bara 3.54, Frölunda kontrade med två mål (Joel Lundqvist, Tomi Kallio) i slutet av första. Djurgårdens Michael Holmqvist och Marcus Krüger såg till att det stod 3-2 till Djurgården inför andra. Där satte Fredrik Pettersson 3-3. Förlängningen blev mållös.


Djurgårdens Nichlas Falk och Nicklas Danielsson var nära att få in en puck till men så blev det inte.


– Jag hade ett friläge men då ställde sig pucken på högkant och jag fick ingen bra träff utan sköt i masken (på Johan Holmqvist istället). Sedan hade jag en styrning också men jag vet inte om det var så värst nära att gå in precis, säger Danielsson.


Vad säger du annars om matchen?


– Vi ledde ju inför tredje men lyckades inte hålla dem utanför så det var väl rättvist med tanke på att det blev 40-19 till dem i skott.


Rättvist?


– Jo men vi leder efter två perioder trots att de vinner skotten stort så jag är inte besviken över en poäng med tanke på hur matchen såg ut. De kom ut i tufft tempo, vi fick 1-0 och energi av det, sedan i andra så fick vi ner puckarna djupt på dem, fick längre anfall och får snurr på dem. När andra är slut så har vi 3-2 men sedan får de ett tidigt mål i tredje så… varsin poäng är väl rättvist.


Ni vände och vann mot Brynäs senast, kändes som ni var väldigt på gång efter den matchen?


– Jo men det blev en lite annorlunda matchbild nu i den här, vi får vara nöjda med att matchen slutar 3-3, det blev inte alls samma sorts match som mot Brynäs, säger Nicklas Danielsson och fortsätter:

Sedan är det förstås surt att vi inte vinner, jag hade ju kunnat avgöra till exempel, hade jag avgjort där så hade det inte varit fel, avslutar Danielsson.


Som vann ett vad mot Djurgårdens presskille Thomas Alexandersson under förra matchen. Om Danielsson gjorde två mål i en och samma match skulle Alexandersson tvingas gå runt i ett par gamla ”jazzmackor” som ska ha tillhört Lasse Falk och som sitter på väggen i Djurgårdens omklädningsrum.


Klart Danielsson gjorde två mål… och nu åker Falks pjuck ner från väggen under en vecka. Överlever dem så åker de väl upp på väggen igen sedan antar jag.

Inga kommentarer: