fredag 27 november 2009

AIK-Troja-Ljungby 8–0 (2–0, 3–0, 3–0)

AIK-Troja-Ljungby 8–0 (2–0, 3–0, 3–0)

Plats: Hovet

Publik: 1 724

Match: MMM (Många fina AIK-mål. Men vad höll Troja på med?)

Kvällens…

…AIK:are. Erik Olsson och hans nu bortgångne tvillingbror Lennart hedrades med både tyst minut, stående ovationer, en specialtröja och en jättekram av AIK:s lagkapten Dick Tärnström samt en riktig fetingseger. Stort.


…kramkalas: AIK-spelarna tog en annan väg ut från isen än vanligt och gick bakvägen ut från båset för att kunna gå fram till läktaren där Erik väntade vid reklamskyltarna och ge honom varsin varm kram. Blev några i omklädningsrummet också. Är man AIK-legendar så är man.


…gallerungar: Mathias Franzén, 17 år, spelade fram till AIK:s andra mål, ett distinkt skott från blå av Tobias Ericsson, 22. Patrik Nemeth, även han 17 år fick assist på 4-0. Det fanns en tredje 17-åring på isen också, Joakim Nordström men han fick nöja sig med den istid han fick.


… friläge: Jonas Westerling skapade ett fint friläge, sprintade på i ensamt majestät mot Christoffer Bengtsberg i Trojamålet men sköt sedan rakt på keepern.


…allra snyggaste: AIK gjorde många fina mål men 4-0 var riktigt hockeygodis. En elegant genomskärare av Richard Gynge till Mattias Beck som tog emot pucken i farten fast han hade ryggen mot mål, gjorde en snabb vändning och sedan i samma höga fart tog några skär en mot en med Bengtsberg och bara bombade in målet. Otroligt läckert.


…felsägning: Joakim Nordström fick en assist vid 2-0. Generöst med tanke på att han inte ens var på isen. Det var däremot Filip Olsson, som var den som skulle ha den äran.


…tvåmålsskytt: Oscar Ahlström skickade snyggt in 3-0 i andra via ett skott som touchade på en Trojaspelare och lyfte sedan in 6-0 i gröten framför Troja-målet efter bara 1.18 i tredje.


…studs: 7-0 var nog ett av de enklare mål som Henrik Eriksson har gjort. AIK-forwarden råkade bara agera bollplank när en retur på ett skott från Micke Österberg gick rätt på Erikssons mittparti och studsade in. Han såg nästan förvånad ut själv.


…ensammaste: Troja Ljungbys målvakt Christoffer Bengtsberg undrade nog var lagkamraterna var. Kändes som det var han, ensam, mot AIK nästan hela matchen.


….neeeeeeej: ekade unisont i Hovet när Troja fick ett friläge mot AIKmålvakten Heino Lindberg. Som stod rätt och tog skottet exemplariskt. Känns som publiken också ville se den där fjärde nollan som är tangerat personbästa för Heino.


… supernolla: Det brukar vara tufft att stå i en match där man pendlar mellan inget att göra och kontringar. ”Heino” klarade det galant, se artikel.

1 kommentar:

Anonym sa...

quantum below compute medpharma intimation transcript sheettopic baseballs peer neutrons carries
semelokertes marchimundui