fredag 4 december 2009

fredagshockey - noooooo thanks

Ingen 08-hockey så här på fredagskvällen. Det tackar vi för... AIK spelar av någon outgrundlig anledning alldeles för många av sina matcher på fredagskvällarna. Helt obegripligt varför.

Det finns dessutom andra krönikörer som tidvis fört fram att även elitseriehockey borde spelas på fredagar.

Jag säger bara, tack men nej tack på den.

Hockey må funka kalas ute på vischan på fredagar men i Stockholm? Där logistiken och bilköerna gör fredagar efter 15.30 till ett veritabelt helvete. Nooooo way.

Finns dessutom en del annat att göra på fredagskvällar i huvudstan.
Det är ju inte som på landsorten där det är köfritt hela dagarna långa (utom möjligen utanför systemet fredagskväll) och där hockeyarenan är att betrakta som pub och förfest på fredagskvällen.
Så är det inte här, det vet ni.

Behöver ni mer bevis kan jag berätta hur Djurgården, som nu säljer biljetter som smör, har det.

Lördag= allra mest populärt. Man hinner både umgås med familj och ta sig till arenan utan köpsykoser på Esssingeleden.

Torsdagar = näst mest populärt men då får man anta att folk åker raka vägen till hockey från jobbet. Ett fullt tänkbart scenario då detta dessutom är den dag som är mest populär bland företagen som representerar. Tillräckligt sent på veckan för att det ska vara okej att ta sig en bira eller två till maten/ och eller före matchen, men ändå vardag och därmed representation och inte helgnöje. Familjerna satsar däremot hellre sina biljettstålars på lördagen.

Måndag/tisdag= De mest svårsålda dagarna i veckan. Tro fan det. Lite för tidigt för representation. Omöjlig logistik och en jävla massa köande om man ska ta sig till arenan. Familjerna har fullt sjå med att skjutsa kidsen till deras träningar.
Tung cred till alla som ändå tar sig dit. Det är banne mig inte det lättaste.

När det gäller Djurgården så... såg jag en artikel i DN i går om att Djurgården ville köpa Hovet. Well... no news för er som följt bloggen de senaste åren. Det har de väl sagt nu i några år, om man säger så. Frågan är ju vaaaarför det tar sån tid att få till en affär.

Jag kollade med Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström i går, om det med tanke på DN-artikeln har hänt något nu på senaste tiden som gör att den här viljan att köpa är på väg att omsättas till lite verklighet. Om det är dags för lite action istället för evighetslånga diskussioner.

Men nej. Tyvärr inte. "Vi har fört diskussioner i några år nu och de fortgår" sa Tommy.
Men har det hänt något just nu, något som gör att det börjar hända något? frågade jag.
- "Nä. " svarade Tommy.

Tyvärr får man säga. Tänk om någon gjorde något åt Hovet... nä inte själva isrinken och mördartrapporna. Den branta grytan är som gjord för bra stämning så den behöver inte fixas men resten... kiosker, viputrymmen, toaletter you name it. Skulle verkligen behöva fräschas upp.

*****

Apropå AIK och allsvenskan... så får man väl lov att kalla Mora för allsvenskans hetaste - för dagen i alla fall. Mora har vunnit de sex senaste matcherna, fyra vid full tid, två efter straffar.
Och ligger efter fredagens 3-2 seger över Malmö fyra i den något haltande tabellen.

Malmö bjöd i och med dagens förlust mot Mora inte bara in dalalaget till kvalseriefesten, man bjöd även in AIK i racet igen efter den, för AIK, bedrövliga insatsen mot just Mora i onsdags.
Vinner AIK på söndag mot Örebro går man upp på tredje platsen igen. Då är Gnaget en poäng före Malmö inför dubbelmötet mot just Redhawks kommande vecka.

Jag vet inte varför AIK är så ojämna. Asdåliga ena perioden, skitbra nästa. Kalas ena matchen, djupdykning nästa. Det enda jag vet är att det krävs tre raka segrar nu. Först mot Örebro på söndag och sedan mot Redhawks borta och hemma nästa vecka. Matcherna mot just Malmö är lite nyckelmatcher, det gäller att koppla greppet inför andra halvan av serien.

Mora, som just nu ligger fyra, har sannerligen inga superstjärnor. Där är det spelare som Daniel Viksten, Greger Artursson, Mikael Zettergren och Martin Johansson som är poängbäst i laget. Men vinner gör man ändå. Så kom igen Gnaget.

Och kom igen DIF och SSK, men mer om det i morgon...

1 kommentar:

Johannes sa...

Arenafrågan i hockeyn är lika deprimerande som den i fotbollen, om inte värre. Ströläste Madeleine Sjöstedts blogginlägg från 2007 och framåt om just arenor. I princip varje inlägg handlade om att en lösning var nära, eller i alla fall att diskussionerna var "positiva".

Det är så otroligt irriterande att allt måste gå så långsamt i Stockholm.