onsdag 2 december 2009

Hemvändare?

Jag såg att Mora Hockey anordnar en hemvändardag i FM Mattsson arena på juldagen med bland annat bandet woodpjucks. Men alla väntar inte till juldagen. För Djurgårdforwarden Henrik Eriksson kan det bli hemvändartime redan i dag, då han som precis lånats ut till Mora kan få möta AIK på Hovet.

Verkar vara lite osäkert om han ska spela eller inte men vad konstigt det måste kännas att åka ut på Hovets is, mot AIK plötsligt. Och en helt annan inramning än den han har vant sig vid.

Men så är hockeylivet, bara att gilla läget.

(Dick Tärnströmoch Stefan Johansson är tillbaka på isen i kväll, enlig AIK:s hemsida Foto Marie Hallman/ARKIVBILD)

För AIK ser skadeläget ut att ha ljusnat. Det är, enligt hemsidan bara David Engblom (knäskadad) och Andreas Dahlström (långtidsskada knät) som saknas i kväll när Gnaget tar emot Mora. Dick Tärnström och Stefan Johansson är således, enligt AIK:s hemsida, tillbaka på isen.

AIK tog sig, trots två tappade poäng senast, upp på tredje platsen i tabellen. Har lika många poäng som fyran Malmö men bättre målskillnad. Det börjar bli dags att få lite fastare mark under fötterna där nu om det ska bli en kvalserie i vår så seger känns som ett litet måste redan nu.

Nästa vecka väntar två (!) matcher mot Malmö, en hemma och en borta, då gäller det att ha kopplat greppet och dra i från. Om nu AIK lyckas med det vill säga.

Ska bli spännande att se om det går och om Moras Djurgårdslån Henrik Eriksson gör en snabb hemvända i dag eller inte.

Jag kommer att vara på plats i kväll, tar lite snack efteråt, kommer lite senare i kväll på bloggen

3 kommentarer:

Larry sa...

Ta gärna ett snack med Heino-Lindberg om varför han bjöd tillbaka Mora in i matchen genom två direkt taffliga målvaktsingripanden och båda beroende på att han går ned på knä så himla mycket. Hade han stått upp på båda Moras mål hade han räddat båda puckarna. Han får sluta upp med olaterna att gå ned på knä så fort motståndarna kommer innanför blå. Vore också kul att få veta varför han hela tiden släpper returer rakt ut i banan i stället för att styra ned dem i hörnen.

Larry sa...

Och han gick ned på knä på tredje också :-s
Begriper inte varför det ska vara så svårt att stå upp. Heino-Lindberg får ta på sig samtliga tre Mora-mål.

marie hallman sa...

Larry: Blev inget snack med honom men jag tycker du är lite hård nu. Han räddade AIK med ett flertal räddningar också. Känns som en kollektiv kollaps detta, inte bara Heinos fel.