tisdag 10 maj 2016

"Kommer AIK upp i normal standard – då är det inget snack"

"Gurra fotad inför säsongen som blev hans stora genombrott i elitishockeyn. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Gustaf Lindvall inledde förra säsongen som en utmanare om förstespaden men tog snabbt ett stadigt grepp om målvaktsplatsen och var den som fick störst förtroende av AIK:s båda målvakter från tränarna.

29 matcher blev det från start i grundserien där  ”Gurra” hade bäst räddningsprocent och bäst vinstprocent av alla målvakterna.


Tyvärr, inte minst för hans egen del, satte en skada stopp för säsongen just som kvalspelet mot SHL-klubben Karlskrona hade inletts (i sjätte perioden i match ett) . Men SHL-klubbarna hade redan fått upp ögonen för honom och anbuden hade redan börjat droppa in.

Lindvall hade SHL-klausul men det var först när moderklubben Skellefteå hörde av sig som han kunde tänka sig att flytta.

Jag ringde upp honom och frågade om den fina säsongen, utvecklingen, relationerna till Stefan Persson och Robin Rahm, om det blir fler musikvideos, skadan, att se avslutningen på säsongen från sidan, varför AIK inte lyckades ta den där SHL-platsen, hur han hoppas utvecklas i Skellefteå, vad han tror om AIKs chanser kommande säsong, bästa minnena i AIK med mycket mer.

In och lyssna här nedan!
2 kommentarer:

Plock sa...

Jobbigt att journalister blivit så bekväma med Youtube. Saknar det skrivna ordet. :)

Marie Hallman sa...

Ah! Ibland är jag också sugen på att skriva mer men just intervjuer gillar jag att ha i bandad form, rösten, pauser osv säger en hel del som går förlorat när man skriver :)