onsdag 4 maj 2016

”Bara vässa armbågarna och ge sig fan på att man ska tillbaka”

Patrick Cehlin bär Kronorna på bröstet med stolthet och har fortfarande många drömmar kvar att förverkliga. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

VM väntar runt hörnet och jag passade på att träffa Patrick Cehlin precis innan planet lyfte mot Ryssland.

”Sillen” som han också kallas är en av de spelare som har utvecklats mest, ”haft den häftigaste resan under de här veckorna, det är spännande” som förbundskaptenen Pär Mårts sa till mig innan han också drog iväg mot gaten.


Patrick inledde ju karriären som otroligt tekniskt driven junior med fina skills som kännetecken, hamnade trots det lite i ett brunkarfack under Hardy Nilsson, fick NHL-kontrakt och drog iväg till Nordamerika men råkade där ut för det en minst sagt jobbig rad skador, eller som han själv säger ”en hagelstorm av grejer”.

Väl tillbaka i Sverige hamnade han i Leksand, sedan Rögle och där har  han öst in mål, tjugo stycken för att vara exakt, och kom femma i SHL:s skytteliga trots att Rögle hängde på kvalrepet mest hela säsongen. Hans fina spel gav chansen i Tre Kronor under april månad och nu är han alltså redo för VM och med i den preliminära trupp som fått åka till Moskva.

Om han anmäls eller inte är i skrivande stund oklart (ska försöka komma ihåg att uppdatera just det senare) men han är ju med på planet till sitt första VM i karriären  så vi tog ett snack om bland annat just det, om förväntningarna som han haft själv under de här träningslandskamperna, om vad Mårts väntar sig, hur Cehlin har växt  och fått byta roll från brunkare till lirare och hur han stärkts som människa och utvecklats både både mentalt och  tekniskt senaste åren

Det blev även snack om samtalen med Djurgården under och efter åren i Nordamerika, om önskan att få komma tillbaka till klubben men istället få nobben gånger två från DIF, hur det skar i hjärtat att inte vara välkommen till klubben i hjärtat, hur han istället fick chansen i Leksand – som sedan åkte ur SHL med Dalaklubben, om den nya chansen han fått i Rögle, vad hockeyikonerna Anders ”Masken” Carlsson och Anders Eldebrink har betytt under senaste året…  med mera!

In och lyssna på snacket med Patrick Cehlin här nedan.


COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

Inga kommentarer: