lördag 30 april 2016

Vägen mot VM del 7: Stukat Tre Kronor laddar om. VM-truppen klar.

(Patrick Cehlin är med i den preliminära truppen och kommer om han får spela att göra VM-deubt. Kul! Han har ju öst in mål i vinter trots att han spelat i ett bottenlag och även varit en av de bättre här i Tre Kronors VM-uppladdning. FOTO Röglebk)

Storsegern senast byttes mot en minst sagt förnedrande 1-7 i mötet efter. Mot samma tjecker. Känns tyvärr som man anar ett mönster här för det var ju likadant förra veckan.

När ryssarna/tjeckerna inte varit så värst intresserade i ett av mötena har Sverige vunnit stort. När ryssar och tjecker växlat upp har Tre Kronor haft svårt att hänga med. Inte bra.

Och Pelle Mårts var tydlig efteråt då han strödde ord som  ”blekt”  ”inte där”  ”bottenlöst” ”får inte e ut så här” osv kring sig.

I TV4 fick han en fråga om någon av de som var med i Tjeckienmatchen spelade ur sig ur VM-truppen och svarade lite syrligt att ”vi har ju inte så många att välja mellan men om vi hade haft det så…”

Nåväl. Ny dag och ny trupp som är en tydlig markör av alla NHL-nej.
Den preliminära VM-truppen – där det ska in en back till – ser ut så här:

MÅLVAKTER
25. Jacob Markström
30. Viktor Fasth
35. Joel Lassinantti

BACKAR
  3. Niclas Burström
  5. Adam Larsson
10. Johan Fransson
29. Erik Gustafsson
54. Anton Lindholm
56. Erik Gustafsson
66. Oscar Fantenberg

FORWARDS
  7. Patrick Cehlin
13. Mattias Ritola
14. Gustav Nyquist
15. Mattias Sjögren
18. Mikael Backlund
21. Jimmie Ericsson
23. Lucas Wallmark
27. Martin Lundberg
28. Johan Sundström
37. John Norman
41. Alexander Wennberg
67. Linus Omark
86. Linus Klasen
87. Robert Rosén

Följande spelare lämnar därmed truppen: backarna Emil Johansson, Gustav Forsling, Eric Martinsson, Magnus Nygren och Linus Hultström samt forwards Mattias Tedenby, Richard Gynge, Filip Sandberg, Pathrik Westerholm, Markus Ljungh, Marcus Sörensen.

In kommer backarna Anton Lindholm och Oscar Fantenberg samt forwards Mattias Ritola, Gustav Nyquist, Jimmie Ericsson och Johan Sundström.

Martin Lundberg som fick en fulsmäll av Pastrnak under matchen i går torsdag har en lättare hjärnskakning men är som synes än så länge kvar i truppen. Oklart om han kommer anmälas eller kanske bytas ut senare beroende på hur han mår då såklart.

Som synes är det glest med NHL-spelare i VM-truppen. Men nu har ju faktiskt Sverige vunnit VM-guld förr även med såväl få NHL-spelare som många debutanter. Vem minns inte alla upplagor av Tre Kronor som kallats ”sämsta truppen någonsin” och som sedan gått ihop och som ett lag lyckats ta sig hela vägen fram till guldet. Så det kan ju gå bra ändå även om det ser tufft ut, minst sagt, när man kollar på vad de andra lagen har med sig för namn.

Vi får väl se vad det här gänget mäktar med när VM inleds nästa vecka – för Sveriges del fredag den 6 maj mot Lettland.

Inga kommentarer: