tisdag 26 april 2016

Vägen mot VM-del 5 ... nedräkning och genrep


Tio dagar kvar till Sveriges VM-premiär mot Lettland. Tre Kronor har hunnit spela en match till mot Ryssland, i Västerås. Det gick inget vidare.

Den fina offensiv som Sverige visade upp i Södertälje var som bortblåst, och det var väl mest slagsmålet på slutet som stod ut mest i 0-4-förlusten. Men det var då. Nu är det nya spelare in och ut i Tre Kronor.


Och innan VM ska Kronorna hinna med säsongens två sista Euro hockeytour matcher mot Tjeckien också, varav den sista allra sista blir VM-genrep också.

Truppen till Tjeckmatcherna är i princip samma som i förra veckans matcher mot Ryssland: Viktor Fasth kommer in jämte Jacob Markström och Joel Lassinantti bland målvakterna.  På backen verkar det vara samma gäng rakt igenom och bland forwards med förutom att John Norman, Skellefteå ansluter.

Det innebär ju att bland andra Marcus Sörensen, Markus Ljungh och Linus Hultström är kvar i laget. Kul! Även om det kommer ändras om fram till VM. 


Efter de två matcherna mot Tjeckien under onsdagen och fredagen kommer ju truppen mot VM presenteras men redan nu är det (enligt en lista på swehockey.se) spikat och klart att: Mikael Backlund, Calgary, Oscar Fantenberg, Frölunda, Adam Larsson, NJ Devils, Martin Lundberg, Skellefteå, Jacob Markström, Vancouver, John Norman, Skellefteå, Gustav Nyquist, Detroit, Johan Sundström, Frölunda och Alexander Wennberg kommer ingå i VM-truppen. Sedan antar jag att även Linus Klasen och Linus Omark ingår i gänget som får en VM-biljett.

Inga kommentarer: