lördag 9 april 2016

Vägen mot VM del 1 - Debutanterna tog för sig

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Känns lite tomt tycker jag när all hockey spelas ”någon annanstans” än i åkbart intresseområde. Men.  Jag är ju sån som såklart följer den delen av slutspelet också men som också älskar Tre Kronor oavsett om det är VM för ofta eller inte och oavsett om det är ett stjärnspäckat Drei Kronen eller inte.

Så vi hänger väl på landslaget lite fram mot VM tycker jag (hoppas även hinna med lite intevjuer med AIK, DIF och SSK spelare under våren men tillbaka till Tre Kronor..)  Just nu är ju Mårts o co ute på någon slags Euro Hockey Challenge-turné vilket är ett lite poppigare namn på träningsmatcher i serieform. Och i runda ett var det ju ett helt gäng roliga spelare med – flera av dem debutanter:


Målvakten Jonas Gunnarsson, Malmö,  backarna Marcus Högström och Linus Hultström , båda DIF,  och Emil Johansson, HV71 samt forwards Patrick Cehlin, Rögle, Daniel Viksten, Örebro, Edwin Hedberg,  Medvescak Zagreb, Nick Sörensen, Linköping, Joel Eriksson Ek, Färjestad, Patrik Westerholm, Brynäs samt Markus Ljungh, DIF.

Nu får ju inte alla nyss nämnda och inte alla övriga i laget heller följa med till VM, det ska väl gallras och fyllas på med spelare från inte minst semifinallagen och kanske någon från andra sidan pölen men jag har ju pläderat för att tex Marcus Högström och Linus Hultström måste få en chans så kul när de nu får det tycker jag.

Detsamma gäller spelare som Patrick Cehlin, Pathrik Westerholm och Markus Ljungh även om de kändes lite som överraskningar, framför allt Brynästvillingen där i nyss nämnda trio.

Men hur har det gått då? Tre Kronor har spelat två matcher mot Schweiz, dels i Ljungby och dels i Ängelholm.

Schweiz vann första mötet, med  5-3 trots att Sverige vann skotten med 33-28 och Pär Mårts sa efteråt att laget inte kändes helt på utan att det fanns viss ringrost.

Fredrik Pettersson Wentzel vaktade målet, Gustav Forsling, Linus Hultström och  Nick Sörensen gjorde Sveriges mål.

Linus inledde sin karriär i Tre Kronor med ett mål således… bra utdelning där. Det var det även för Gustav Forsling som förutom målet även hade assist vid de båda andra svenska kassarna. Noterbart också att Marcus Sörensen noterades för två assist.

I det andra mötet var det ett betydligt mer påslaget Sverige som  klev ut på isen och vann med 5-1.  Jonas Gunnarsson debuterade i målet, Sverige vann skotten även i denna match (30-24).

Markus Ljungh gjorde matchens första mål, hans första fullträff i Tre Kronor – och lite lustigt nog  i spel fyra mot fem med Patrick Cehlin på utvisningsbänken för en hakning.

Även Pathrik Westerholm slog till med första målet i sin andra Tre Kronormatch i karriären (3-1). Linus Hultström följde på sin fina start i debuten med mål och assist –ett vardera - även i denna match (gjorde 4-1, spelade fram till 3-1). Mattias Tedenby blev två målsskytt.

Nästa vecka är det två matcher mot Tyskland, i Tyskland (Rosenheim och Landshut) som gäller för Tre Kronor. Truppen dit lär vara hyfsat lik denna veckans trupp.


Fotnot: Dessa spelare var med i veckan som gick mot Schweiz
MÅLVAKTER
  1. Jonas Gunnarsson
35. Fredrik Petterson Wentzel

BACKAR
  4. Marcus Högström
  5. Emil Johansson
  6. Mikael Wikstrand
  8. Gustav Forsling
29. Erik Gustafsson
32. Magnus Nygren
33. Linus Hultström
34. Jonas Junland

FORWARDS
  7. Patrick Cehlin
  9. Mattias Tedenby
11. Joakim Nygård
14. Daniel Brodin
15. Mattias Sjögren
16. Filip Sandberg
17. Daniel Viksten
19. Edwin Hedberg
20. Nick Sörensen
22. Andre Petersson
24. Joel Eriksson Ek
27. Pathrik Westerholm
61. Markus Ljungh
66. Marcus Sörensen
Inga kommentarer: