tisdag 19 april 2016

Vägen mot VM del 2 - Spretig helg i och mot Tyskland...


Tre Kronors träningsmatchande fortsätter rullar på. I helgen som gick var det spel i Tyskland mot Tyskland. Truppen var ganska så lik den förra veckan med några undantag.

Det roligaste undantaget heter Joel Eriksson Ek. Färjestadsforwarden  plockades in till truppen den här veckan och kom in mot tyskarna som extraforward i lördags. Gjorde mål direkt, ja faktiskt två mål på tre byten. Inte illa…


Kul med en 19-åring som kommer in och bara köööör och dunkar in två mål i sin tredje landskamp i karriären.  Det andra målet var till och med i boxplay.

Sverige vann den matchen med 3-1.  Pathrik Westerholm gjorde Sveriges tredje mål assisterad av Linus Hultström och Daniel Brodin.

Match två spelades under söndagen och slutade med en förlust efter straffar.

Lördagsvinsten mot Tyskland följdes upp med en strafftorsk (2-3) på söndagen

... tyskarna var extra taggade kan man konstatera av det faktum att Niklas Svedberg fick 55 skott på sig och stod för en stark upphämtning från 0-2 till 2-2 och så vinstmålet i straffläggningen.

Det står inget på Swehockey om hur många skott Sverige sköt i returmötet men två mål blev det som sagt och båda gjordes av Filip Sandberg, HV71.

Filip – eller Svampen som jag hörde att han kallades av en av lagkompisarna i en tv intervju - är lillebror till AIK:s lagkapten Christian Sandberg och har efter fyra matcher i Tre Kronor den här säsongen jobbat sig upp på tredje plats i den interna poängligan för säsong 15/16med två mål och två assist.

De två målen mot Tyskland är för övrigt hans första i karriären i landslaget där han nu samlat ihop totalt 12 landslagsmatcher i sitt hockeyliv (två i EHT och sex träningslandskamper förra säsongen + fyra nu då)….

Inga kommentarer: