fredag 22 april 2016

"Den drömmen lever kvar"

(Marcus Sörensen efter Tre Kronors 4-1-seger mot Ryssland. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Landskamp mot Ryssland, i Södertälje och Scaniarinken. Då passade Marcus Sörensen och Linus Klasen - båda med förflutet i SSK och staden Södertälje - på att gemensamt göra mål redan efter 49 sekunder.

Klasen noterades för det målet (som Sörensen passade till) och blev sedan tvåmålsskytt men även Sörensen fick hänga en kasse så det var klart att jag ville prata lite med honom och hans "resa" internationellt och i Tre Kronor efter matchen.


Jag passade på och bad Linus Klasen ge sin syn på Sörensens spel på internationell nivå  och chanser inför VM - också. Vad Linus sade hör ni cirka två minuter in i inslaget.

Marcus Sörensen har omgetts av diverse rykten, bland annat KHL och betonade själv att får honom är det här och nu som gäller. Även angående VM.  Och så är det kanske även om alla andra pratar om hans framtid istället för insatserna nu.

Sörensen har hur som helst tagit stora kliv i sitt spel och som människa sedan jag lärde känna honom för några år sedan. Det är häftigt att minnas att han för några år sedan var en av dem jag lottade ut en Tre Kronor biljett till - jo faktiskt - till just en sån här VM-förberedande landskamp.

Då stod han på läktaren och drömde om VM och den drömmen har han kvar oavsett hur det går nu i vår. Häftigt på sitt sätt.

Klicka på play så hör ni snacket med både Sörensen och Klasen.COPYRIGHT (FOTO o LJUD) WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Inga kommentarer: