torsdag 21 april 2016

Vägen mot VM del 4 - Klasens lekstuga och en vevande ryss

(Tre Kronor hade en bra kväll mot ett rätt blekt Ryssland i Scaniarinken. Kul för publiken även om det inte blev någon stor värdemätare för Mårts. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TRE KRONOR - RYSSLAND 4-1  (1-0, 3-1, 0-0)
Matchen: MMM. Kul med fina svenskmål men i övrigt… nja för blekt motstånd.
Målvakterna: Jacob Markström, Sverige 94,12% och Semen Varlamov, Ryssland 80%
Publik:  4 815
Domare:  Aleksi Rantala och Antti Boman


BÄST I TRE KRONOR
MMM  Linus Klasen, f
MM Marcus Sörensen, f och Mattias Tedenby, f
 Jacob Markström, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (00.41) Linus Klasen (Marcus Sörensen)

ANDRA PERIODEN
2-0 (04.19) Linus Hultström
2-1 (08.36)) Evgeny Dadonov (Vyacheslav Voinov, Vadim Schipachev)
3-1 (18.42) Marcus Sörensen (Patrick Cehlin)
4-1 (19.47) Linus Klasen (Robert Rosén) Spel i 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
-

SKOTTEN I MATCHEN:  20-17  (8-3, 8-8, 4-6)

UTROPSTECKNET!
Linus Klasen! Inte för att det förvånar någon men vad härlig han är att se på när självförtroendet  och pondusen är på topp som i den här matchen. Linus har ett VM-brons sedan tidigare (2014) och var det året delat näst bästa poängplockare i Tre Kronor (nio pinnar, liksom Oscar Möller). Men det känns som han kommer att kunna spela en ännu större roll nu, mot slutet klädde han av ryssarna helt. Det var kö ut till korvgubben på parkeringen typ…  ska bli kul att följa.

FRÅGETECKNET?
Vad den här matchen betyder inför VM? Inte mycket. De ryska spelarna såg delvis loja och rätt ointresserade ut och när de väl tog i så var det spel var och en för sig som gällde. Större delen av det ryska laget som var här nu lär få lämna plats för andra bättre spelare inför VM så det här var ingen värdemätare lagen emellan inför det som komma skall.

Citatet
”Han ville sno mina grejer!”

(Patrick Cehlin som skämtsamt svarade på min fråga varför ryssen Yarullin minst sagt oväntat vevade som en galning i slutet av matchen så att svenskens utrustning for all världens väg. ”Sillen” berättade även att han blev minst sagt förvånad över frenesin hos ryssen i en sån här match som inte betyder sådär jättemycket och att han själv mest försökte försvara sig samt att han nu hittat alla prylar utom tandskyddet…)

Inga kommentarer: