tisdag 30 augusti 2016

Holm gånger tre

(Hattrick för Anton Holm, som sköt hem segern med en straff. ARKIVFOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Anton Holm blev SSK:s interna skyttekung i ettan förra säsongen. Då blev det totalt 35 mål- varav  sexton i hockeyettan östra, tio i alllettan, noll i play off ett, tre i play off två, två i play off tre och slutligen fyra i kvalet till HA.

Att målformen finns kvar visade han under tisdagskvällen då SSK mötte Vita Hästen för andra gången på två sex dagar.


När lagen möttes i Rosvalla i torsdags vann SSK med 5-3. Nu vann man igen men första efter straffar där Anton Holm som redan hade kvitterat två gånger om (1-1 och 2-2) satte den avgörande straffen och fick därmed till ett hattrick.

Noterbart här var att passningskungen Fredric Weigel spelade fram till Holms två spelmål.

En annan kul detalj är att Mattias Dahlström stod i mål. Dahlström fick en tung debut i SSK mot Västervik i andra träningsmatchen för säsongen. Nu släppte han in två mål och enligt rapporterna från LT så spelade han framför allt klart bättre nu.

På minuskontot för kvällen finns en skada på Olov Lundqvist som tvingades kliva av i slutet av matchen med något som – enligt LT – verkar vara en armskada. Detta efter en tackling av Simon Mitman i Vita Hästen.


Noterar förresten att det kommer bli spel tre mot tre i förlängning även i HA kommande säsong. Tror inte jag sett det officiellt någon stans än men enligt LT bekräftar Simon Karlsson för tidningen och säger att SSK fick besked om regeländringen för någon vecka sedan.

Inga kommentarer: