lördag 27 augusti 2016

Målfyrverkeri av Tambellini när DIF körde över Davos

(FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Jeff Tambellini var ingen målmaskin i varken Modo eller Växjö när det begav sig. Han gjorde  tretton mål på 45 matcher i Övikslaget  säsongen 2013/2014 och sex kassar på 20 matcher i Växjö i grundserien 2014/2015.

Men det var ju ett tag sedan. Mot Davos såg han ut som värsta snipern. Stod rätt, hittade luckor, stod det sved och var bästa exemplet på det hårda arbetet som han ville lyfta fram i intervjun efteråt.


Att han sätter puckarna också är såklart viktigt för DIF med tanke på de poängstarka backar och forwards som har lämnat laget.

Fyra mål mot Davos, sex totalt på tre matcher varav fem av sex i pp. Ser bra ut. Bara hoppas för DIF att målproduktionen hänger i sig.

Med tanke på att Davos anses vara ett av topplagen utanför Sverige i CHL så förväntade jag mig en lite mer jämn match. Nu var det spelmässig fajt om det i två perioder, tredje kändes rätt avslagen. Inte så konstigt då det stod 5-0 inför den sista.

Positivt för DIF också att pp verkar funka, trots att just pp är något man inte lägger så jättemycket fokus på vid den här tiden av säsongen.

Kul också att Reideborn fick en tidig nolla.  Mötte bra motstånd och bemötte det med stabilt spel. Inga yviga tv-räddningar, snarare lugna jag står rätt. Bör kännas tryggt för DIF-fansen.


DIF- DAVOS  6-0  (2-0, 3-0, 1-0)
MATCHEN:  MMM   Bra första två perioderna men avslaget i tredje.
MÅLVAKTERNA:  Adam Reideborn, DIF 100% och Gilles Senn, Davos 85%  & Joren von Pottelberghe 75 %
PUBLIK:  2 843
DOMARE:  Daniel Piechaczek (Tyskland) och Aleksi Rantala (Finland)

BÄST I DIF
MMM  Jeff Tambellini, f
MM Adam Reideborn, mv
M Gustaf Possler, f   

BÄST I DAVOS:  Dino Wieser, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (6.58) Jeff Tambellini (Emil Johansson) Spel 5 mot 4.
2-0 (12.14) Jeff Tambellini (Juuso Ikonen, Matt Andersson ) Spel 5 mot 3.

ANDRA PERIODEN
3-0 (04.50) Jeff Tambellini (Markus Ljungh, Matt Andersson ) Spel 5 mot 3.
4-0 (18.48) Gustaf Possler (utan assist)
5-0 (19.51) Calle Ridderwall (Markus Ljungh, Patrik Lundh)

TREDJE PERIODEN
6-0 (05.40) Jeff Tambellini (Gustaf Possler)

SKOTTEN I MATCHEN:  32-24  (14-11, 8-9, 10-4)

UTROPSTECKNET!
Jeff Tambellini!
Fick visserligen hjälp av Daniel Rahimins skridsko vid 3-0 men fyra mål i denna match och sex mål på tre matcher är väl helt okej…. Dagens fyra mål kom alla i pp! En kille att se upp för i power play helt klart. Har så här långt gjort fem av sina sex mål i pp. Positionerar sig bra, har sniperkvalitet i skotten, tvekar inte att ställa sig där det gör som mest ont. Känns så här långt som en klockers värvning.

NOLLAN!
Adam Reideborn var hundraprocentig, tog 24 skott och såg stabil ut när det behövdes. Bra!

GULDSTJÄRNA!
Måste ju ändå ge Davosklacken cred. Åker hela vägen från Schweiz – jag kollade faktiskt om det var fans som bodde här men nej de hade åkt hit för matchen – för att se en CHLmatch. I mina ögon en träningsmatch. Utspelade och avklädda på isen men fansen sjöng ändå och var med till det bittra slutet. Starkt.

DETALJEN
Skulle kunna vara DIF:s pp-spel i matchen som uppenbarligen var bra… men det var ändå träningsmatch så jag väljer att lyfta fram att DIF i pausen lät sitt första flicklag i historien visa upp sig. En fin markering tycker jag. Heja!

FRÅGETECKNET?
Känns ju grinigt att komma med ett sånt efter 6-0… men visst kändes det märkligt att Davos av alla lag skulle åka på sån storstryk Det här var inte Davos sa Dick Axelsson efteråt. Så plus till DIF men vi väntar med utvärdering en bit in. Försäsong är ju ändå… försäsong även om den är förklädd i CHL-färger.

Citatet
”något”

(”Det här är skämmigt, bara gratulera Djurgården, de var mycket bättre. Det här var inte Davos, det här var något värdelöst”  Davosforwarden Dick Axelsson är ärlig efter 0-6 på Hovet)

Inga kommentarer: