lördag 24 oktober 2020

MATCHTANKAR ALMTUNA vs AIK 4-2

FOTO www.hockeymedmariehallman.seAIK åkte till Uppsala och mötte Almtuna som gått riktigt bra i höst, här är mina tankar från matchen:

!!!!!! CHOCKSTARTEN !
AIK:s målvakt Claes Endre kom till Uppsala med sin första hållna nolla i bagaget efter 3-0 vinsten senaste mot Tingsryd på Hovet. Nu hann det inte gå mer än elva sekunder innan Almtuna spräckte kvällens nolla. Hemmalaget vann tekningen, efter ett par snabba passningar fick Johan Södergran pucken och sköt utifrån långsargen ett skott som gick in vid bortre stolpen. Målet var korttidslånets första i HA för säsongen.
 
VÄCKARKLOCKAN
Det kändes som att det där snabba baklängesmålet blev en extra blåslampa i röven på AIK som efter målet drog upp ett rejält tempo, spelade fysiskt och satte press och det var ett härligt högt tempo matchen igenom från båda lagen, knappt en avblåsning utan istället två lag som blåste fram över isen och bjöd på bra underhållning. Lite udda mål är alltid roliga också och Anton Karlsson fick verkligen till en tennisliknande smash när han kvitterade till 2-2 på en retur.

TILLBAKA I MÅLPROTOKOLLET:
Max Lindholm presenterades som lån från SHL-laget Örebro tidigare i veckan. Det blev inga mål eller poäng från hans sida mot Tingsryd då han klockades för 16 minuters speltid. Nu kom i stället första målet halvvägs in i första perioden mot Almtuna. Ett kliniskt direktskott. Han kan skjuta, bara göra det oftare.

Filip Vindlert lade fram pucken till Isak Salqvist som körde slalom genom Almtunaförsvaret, passade över centrallinjen till Max Lindholm som tryckte till och kvitterade med ett stenhårt direktskott. Se mer i en separat intervju med Max.

FOTO www.hockeymedmariehallman.se


???? HOLM?
Jag gillar inte att sätta prestationspress på människor men jag undrar ändå lite stillsamt, när släpper det målmässigt för Anton Holm som just nu är noterad för ett mål, mot Björklöven borta den 4 oktober?

Jag tycker inte att han gör ett dåligt jobb och det gör nog inte Håkan Åhlund heller eftersom AIK-tränaren ger Anton mycket istid = förtroende. Han gör mycket i det tysta också, det är något han tyvärr fått kritik för genom åren då det har hetat att han ”syns inte” men tittar man så jobbar han för att hitta positioner hela tiden. 

Anton Holm är en sniper, han ska vara där uppe så frågan är kanske hur övriga i femman kan ändra lite, lite i sitt spel för att hitta fram till Anton Holms klubba. Jag tror de löser det till slut, det är finjusteringar vi snackar om och med det här laget är det inget som AIK står och faller med men det vore ju roligt för fansen och laget om det började klicka i målmässigt.


SIFFRAN:  TRE. 
Som i att AIK nu har tre NHL-lån fast det i praktiken blir två. Såhär: Oliver Wahlström flög in otäckt i sargen i onsdags, under lördagen gick AIK ut med att Wahlström har ”en överkroppsskada som göra tt forwarden blir borta från spel en tid”.

AIK lånar nu i stället in Fabian Zetterlund, från New Jersey Devils organisation.

Lånet gäller dock tills vidare så hinner Wahlström bli hel igen innan han ska över pölen så kommer AIK ha tre korttidslån in action. Så här säger Anders Gozzi om Zetterlund:

– Med Fabian i laget får vi in en stor karaktär med bra fysik som kommer vara med och hjälpa AIK. Vi jobbar att få honom spelklar så snart vi kan.”

 

Och så här säger Fabian själv i pressmeddelandet:
– Jag ser mig själv som en powerforward, med bra skott och skridskoåkning som gillar att vara framför motståndarnas mål. Jag hoppas kunna, med hjälp av mig spelstil, hjälpa laget vinna matcher och sätta dem i så god sits som möjligt.
 
Citatet

Det är små marginaler som avgör. Vi spelade med bra tålamod och det gav resultat.”

(Almtunastränare Robert Kimby till UNT.se. Och det var verkligen en jämn match, roligt att se.)FOTO www.hockeymedmariehallman.se


MATCHFAKTA: ALMTUNA vs AIK4-2 (1-1, 1-0, 2-0)
MATCHEN: 
 MMM+
MÅLVAKTERNA:  Erik Hanses, Almtuna 89,47 % och Claes Endre, AIK 85%
DOMARE:  David Bergman, Petter Norman

BÄST I AIK

MMM Johan Johnsson, f
MM Isak Salqvist, f
Filip Vindlert, b

BÄST I ALMTUNA:  Gustav Lindström, back, Johan Södergran, f,  Erik Hanses, mv

MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR 


Inga kommentarer: