onsdag 6 oktober 2021

Almtuna vs AIK, 1-5. Inga växlar men en god grund att stå på

 
Foto Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

AIK brukar ha svårt att vinna mot Almtuna, speciellt i Uppsalas islada som numera heter Upplands Bilforum Arena. Men inte den här kvällen där Max Lindholm slog an tonen med ett tidigt mål. Sedan var det, trots att Almtuna hade perioder i matchen där man utmanade bra, inget snack. 

Alltså jag vågar knappt skriva det här för då går det väl käpprätt neråt nu men det finns något i det här laget. Magkänslan är bra, sedan kan det som alltid i hockey, vända och spåra ur när som helst. Så jinx och antijinx.   
Hur som helst, här är lite tankar från AIKs andra femetta för säsogen:
 
HISS
Max Lindholm!
Har inlett säsongen i kalasform, hittar luckor, sätter upp sina medspelare och framför allt - vilket jag gillar - tar skotten själv. Han har ju ett bra skott och spelar med betydligt mer pondus nu än han har gjort de senaste säsongerna. Lite samma form som då för två säsonger sedan när alla SHL-lag började rycka i honom. Max har så här långt gjort två mål och två assist, inledde målskyttet mot AIK med ett sylvasst skott i PP. Ser ut att trivas både på och vid sidan av isen. Och. Hans främsta egenskap är varken målen eller poängen, det är att han ser harmonisk ut på isen. Han glider fram som en murbräcka och jag trycker det känns som att han får spelare med sig.
 
Oscar Magnusson!!
Ett skånskt nyförvärv från Trelleborg som gjorde sina juniorår i Malmö. Var även utlånad till Tyringe förra säsongen. 19-åringen är väl ingen doldis då han spelat i juniorlandslagen men är en ny bekantskap i AIK där han har fått fint förtroende av tränarna inledningsvis. Ett förtroende han har svarat på, på bästa vis. Spelar med en härlig självklarhet, bara kööör
Gjorde sitt andra mål i HA för säsongen - det första kom mot Mora i omgång två.
Jag pratade med honom efteråt, lyssna gärna in den intervjun. Magkänslan jag hade efteråt:  mycket bra. Hela framtoningen, sättet han tar sig an frågor. Nyfikenheten, glimten i ögat. Man blir glad. Den här killen ska ni hålla koll på. Vad som än händer Oskar, ändra dig inte!!!
 
En grund att stå på!
Jag vågar inte dra en enda riktig växel så här långt (eller snarare kort) inpå säsongen men det känns som att AIK har en annan trygghet i spelet nu den här hösten. I alla fall jämfört med förra säsongen (20/21) och inte minst säsongen innan den (19/20) då det var ett enda ”vi spelar inte som vi har sagt” i match efter match eftersom AIK aldrig fick till spelet överhuvudtaget och ska vara tacksamma att man slapp kvala på grund av pandemin.
Även nu finns massor att jobba med, definitivt så men det är mer en magkänsla. Går det snett i en match eller går hela matchen snett så verkar det finnas en tanke på hur man ska hitta tillbaka till den grunden som AIK vill stå på. Och det är såklart oerhört viktigt om man ska vara med och slåss i toppen.
 
Som ett par magneter.
Fredric Weigel tillbaka, spelsugen. Spelade fram Anton Holm till AIK:arens tredje mål för säsongen. Och det där osynliga, märkligt synkade sambandet mellan dem båda verkar hålla i sig. Som sagt. Inga växlar ska dras här men kan jag blev glad av att se samspelet.  Det värmde.


DISS.
Nja, nä. Inget som stod ut den här kvällen så även om det alltid finns saker som kan bli bättre så skippar vi dissen idag.

 
MÅLVAKTERNA: Jesper Eliasson, Almtuna, 82,14%  och Pavel Khomchenko, AIK, 95 %.
 
BÄST I AIK
MMM Max Lindholm, f
MM Oskar Magnusson, f
M Victor Aronsson, b
 
BÄST I ALMTUNA: Hampus Harlestam, f, Jakob Ragnarsson, b, Sebastian Benker, f.
 
Officiellt matchfakta finns här:  

Inga kommentarer: