torsdag 14 oktober 2021

DIF vs LULEÅ 4-6: Hiss, Diss och kostsamma (på flera vis) smällar

 


Åtta förluster, den sjunde på raken, av tio spelade matcher. Det håller (som alla förstår) inte. Ja, det är 42 omgångar kvar men som DIF är satta under press nu.  Det går att vända det här, det finns kvalitet i laget men det hjälper ju inte när var och en är sin egna lilla ö. 

Det måste kugga i och frågan är hur många som pallar det mentala tryck som kommer när DIF nu fortsätter parkera i botten, målen rasar in bakåt och allt bara fortsätter rulla på så.
 
Här är hiss, diss och lite annat.HISSEN
#STÖDET. Många Djurgårdsfans är uppgivna, besvikna, arga men det sjungs ändå matchen ut och som det stödet behövs nu. Stötta i medvind är enkelt men i motvind, när det fortsätter pissa emot, det är då fansen måste hitta stöd i varandra och bidra med sin energi även om det känns som spelarna på isen inte förtjänar det. Förhoppningsvis får man något tillbaka sedan. Till slut.
Jag vill även ge en eloge till Luleås fans. Luleå inledde säsongen tungt, tog nu visserligen tredje raka segern, men det är klart som korvspad att det stöd Luleå fick i dag bidrog stort till segern. Inte minst när det svajade som värst i början av andra och i slutet av tredje.
 
# JULIUS HONKA! Vilken jävla (ursäkta språket) projektil Luleåbacken skickade iväg till 1-0. Isac Brännström passade in i banan och där stod Honka och bara boooom. Det var knappt så ögat hann med när pucken for in i mål. Inte vad Djurgårdsfansen ville se såklart men Luleåfansen som bokat en och en halv tårtbit jublade hej vilt. Och ett mycket läckert mål måste sägas.
 
# DANIEL STÅHL! En minst sagt hängiven Djurgårdare.  Ställde sig upp med skylten ”Vem bestämmer i svensk hockey” på DIF-läktaren. Han är en riktig sköning OS-medaljören i diskus som i andra pausen även berättade att han varit back och högerskytt, ”bra på slagskott” en gång i tiden.
Apropå kändisar så var även kulturministern Amanda Lind på besök. Luleåfan kanske?
 
#MÅL MÅL MÅL! Det här får bli en hiss och diss på samma gång. För visst är det härligt med mycket mål, tycker i alla fall jag. Så det var en fröjd - på ett sätt - när det rasslade in fyra mål på två minuter och elva sekunder. Nästan mer handboll än hockey.  Starkt att några i DIF lyckades få till de här två målen framåt. Starkt av Luleå att fortsätta ösa på. Men hallå försvaret här? Och DIF gick återigen ”förlorande” ur situationen.
 
 
DISSEN
# MEN HALLÅ VAR ÄR ALLA? Det som slog en (mig i a f) vid samtliga tre målen är hur lite hjälp Mantas får. Så lugnt och skönt som Andreasson hade det framför DIF:s målvakt.... det är inte okej. Det ska ju göra ont att sticka in näsan, här är det fritt utrymme, massage och ett glas bubbel som erbjuds.
 
# INTE SÅ SMART…Det blev slagsmål i slutsekunderna första perioden och någon kanske borde ha upplyst nordamerikanen Peter Holland om att den som slänger handskarna i svensk hockey får matchstraff.... För det blev ett gruff. Holland står kampar med Fredrik Styrman i ryggen. Ser ut som att Styrman är där och trycker lite med klubbskaftet, Holland tappar det helt, vänder sig om, kastar handskarna och drar en näve i huvudtrakten på Styrman. Och byter sedan grepp för att dra ett par högerkrokar till rätt i huvudet. Det hela slutar med att Peter Holland får matchstraff 5+20 game missconduct för fighting medan Luleåbacken får två minuter för roughing. Snacka om att Luleåbacken vann den situationen…. Och med tanke på de sista slagen lär Holland bli avstängd ett tag också. Det var ju inte riktigt detta DIF behövde i detta läget.
Jag vill även tillägga att Fredrik Styrman tydligen fick hjärnskakning efter slagen mot huvudet. Så jävla illa. Det gör ju att man får ont i magen. Jag håller tummarna för snabb tillfrisknande.
 
FRÅGETECKNET?
Luleås 2-0 mål. Hur gick det till egentligen? Det godkändes efter videokoll och jag ska ärligt säga att jag inte blev riktigt klok på hur pucken kunde börja glida in i målet, trots att jag tittat på ett gäng repriser.
Om man ska sammanfatta det så gör Mantas en fin räddning, styr undan pucken med skridskon, pucken hamnar i kortsidan och studsar ut mellan Mantas ben (typ, han står liksom på tvären bredvid målet). Två spelare, en från vardera lag, håller sig framme. En DIF spelare försöker rensa och kampar med en Luleåspelare som är framme och petar vid Mantas skridsko och på något sätt glider pucken plötsligt över mållinjen samtidigt som Mantas knuffas över ända - av egen spelare ser det ut som. Inte helt lätt att beskriva detta.
 
CITATET:
”Straff etc har jag ingen åsikt kring. Däremot tycker jag han tog den lätta vägen med ett medvetet matchstraff. Han ska leda laget på isen, inte ”visa hjärta” med nävarna.” Och var på isen om du är spelaren som är tänkt att göra poäng.
(Förre Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall på twitter om Peter Hollands matchstraff. Jag håller med Stefan för det här gynnade ju inte DIF på något sätt.)
 
 
MÅLVAKTERNA
Mantas Armalis, DIF 50%  och Niklas Svedberg, DIF 85,71% samt  Jesper Wallstedt, Luleå, 84,62 %
 
BÄST I DIF 
MMM Linus Andersson, f
MM Filip Cederqvist, f och Rasmus Bengtsson, b
M Ludvig Rensfeldt, f
 
BÄST I LULEÅ: Julius Honka, b, Isac Brännström, f, Jesper Wallstedt, mv.
 
OFFICIELL STATISTIK finns här: https://stats.swehockey.se/Game/Events/545722
 


Inga kommentarer: