onsdag 10 november 2021

AIK vs Almtuna 5-2 HISS o DISS från TV soffan om en habil match och en fin milstolpe

 

(AIK startade om med en 5-2 seger. Foto  Jesper Zerman ARKIVBILD)

Omstart i Hockeyallsvenskan på Hovet. Inte årets mest sprakande tillställning men ser man det positivt så var det en habil omstart och nu är det bara att gasa framöver.

Hur som helst, här är lite tankar från AIK:s seger (5-2) mot Almtuna på Hovet:

HISSEN
Assist i debuten!
Henrik Hallberg var en av flera kids från AIKs akademi som fick debutera då AIK hade flera av de ”ordinarie” juniorerna på landslagsuppdrag.
Var ju extra kul att se Hallberg påpassligt sno åt sig pucken, lämna den vidare bakåt i en spelvändning till Axel Wemmenborn som kom två mot en tillsammans med Sebastian Falk. Wemmenborn passade över centrallinjen, Falk styrde in sitt första mål för säsongen. Men poäng alltså, andra assist, för Henrik Hallberg som gjorde en fin debut även spelmässigt.
 
Weigel nådde milstolpen
När AIK gjorde 3-1 stod Alexander Deilert för målet och Fredric Weigel för framspelningen. Och därmed… fanfar… har passningsgeniet Weigel noterats för 150 assist vilket är en fin milstolpe.
 
Fem kassar - om än två i tom bur
Även om matchen i sig hade ett lågt underhållningsvärde så fick AIK till fem mål framåt och släppte endast två mål bakåt. AIK tog därmed tredje raka segern och klättrade upp två placeringar till topp sex. Där är det tajt men ändå, viktigt mentalt tror jag att hålla sig i den regionen.
 
 
DISSEN
Hallå, vakna, nu är matchen igång.
Ooootroligt såsig inledning. Inte minst från AIKs sida och Gnaget stod mycket riktigt och sov när Almtuna inledde målskyttet med ett skott från blå.
I det läget tänkte man att det var ju en bra väckarklocka men så värst mycket mer fart blev det ändå inte i första perioden. 
Det blev i ärlighetens namn inte så värst mycket drag i resten av matchen heller men AIK höjde sig något i andra och tredje gjorde en habil insats och tog tre poäng.
 
Tio raka torsk
Det är tufft läge nu för Uppsalalaget som inkasserade sin tionde raka torsk. Det ska dock sägas att man var ytterst nära 2-0 och var det piggare laget i första men kunde inte riktigt stå emot när AIK fortsatte att gneta på.
 
FRÅGETECKNET:
Vet inte vad Pavel Khomchenko råkade ut för på slutet. AIK-målvakten hade svårt att stå upp men till slut så gick det och han  fullföljde ändå matchen. Kommentatorn spekulerade i något om ljumskar men AIK-fansen får nog hoppas på något materialpaj i stället för även om ”Pavan” var lite fel ute vid Almtunas mål så är han viktig för laget.
 
MÅLVAKTERNA: Pavel Khomchenko, AIK 94,59% och Oliver Håkansson,  Almtuna, 88%
 
BÄST I AIK
MMM Axel Wemmenborn, f
MM Sebastian Falk, f
M Alexander Deilert, b  
 
BÄST I ALMTUNA:  Hampus Harlestam, f, Jacob Svensson, f, Tobias Liljendahl, f.
 
CITATET:
”Efter en annorlunda videobedömning- mål!”
(Så sa domaren David Bergman efter videotitten vid AIKs 2-1 mål. Jag vet inte vad de tittade på, såg inga tveksamheter och kanske kände han detsamma?)
 
Officiellt matchfakta finns här

Inga kommentarer: