onsdag 24 november 2021

Hiss och diss efter AIK vs Björklöven 2-5. En nedåtgående spiral

Foto Marie Hallman/hockeymedmariehallman.se

En avvaktande förstaperiod, en andra där Björklöven drog igång målskyttet och så smått drog ifrån AIK, och en tredje där AIK föll ihop. Trist.

 
Här är ett par tankar från AIK:s förlust (2-5)  mot Björklöven på Hovet:
HISS
BOXPLAY
AIK fick spela i numerärt underläge tre gånger i första perioden och löste den uppgiften bra. Att AIK fick tre utvisningar i samma period är lite ovanligt, Gnaget var inför matchen det lag som hade spenderat näst minst tid i utvisningsbåset och väl där har AIK varit bra på att hålla tätt. Det gjorde man nu med.
 
FILIP BRATT
Bjöd på fin vilja, energi, kreativitet vid sin 1-1-kvitering. Det jag gillar mest är att han höll hög fart hela vägen in, hade blick för vad målvakten Claes Endre skulle göra och sedan forcerade in pucken. Och var frustrerad i pausintervjun. Mycket vilja. Målet var för övrigt Filips första i Hockeyallsvenskan.
  
DISSEN
BYTET
… som AIK gjorde vid Björklövens första mål var verkligen inte bra. Plötsligt var det helt öppet och massor med utrymme för Björklövenspelarna. Ryan Gropp tog faste på det, kom fri med Pavel Khomenko och fintade bort honom rejält.
 
PYSPUNKAN
Kändes som att AIK kastade bort den här matchen. Hade man fortsatt med lika hårt jobb i period två och tre så hade det inte rasslat in fem mål bakåt. Anton Blomqvist tog timeout i tredje men responsen var inget vidare. Khomchenko övergiven vid flera av målen. Inte bra.
 
MÅLVAKTSDUELLEN:
Detta var Claes Endres första match på Hovet sedan övergången till Björklöven. Han inledde lite darrigt och hade någon riskabel utflykt som sånär gav AIK ett mål i början av matchen men spelade upp sig sedan.
Pavel Khomchenko bjöd i första perioden på några fina räddningar, kom fem vid något mål av de fem som gick in men blev som sagt övergiven av lagkamraterna flera gånger.
Segern till Endre i den duellen med får man väl säga.
 
 
MÅLVAKTERNA: Pavel Khomchenko, AIK 79,17 % och Claes Endre, Björklöven 93,33%  
 
BÄST I AIK
MMM Oscar Nord, f
MM Filip Bratt, b
M Axel Wemmenborn, f
 
BÄST I BJÖRKLÖVEN: Fredric Andersson, f, Claes Endre, mv, Ryan Gropp, f
 Officiellt matchfakta finns här:   https://stats.swehockey.se/Game/Events/546380

Inga kommentarer: