lördag 13 november 2021

AIK vs Västerås 2-1. Hiss, diss och en "krigarseger" med lite passion och flax.

(Det satt hårt inne men blev en 2-1-seger för AIK på Hovet. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

"En krigarseger" sade AIK-tränaren Anton Blomkvist till AIK hockeys hemsida efter matchen och det är nog en bra sammanfattning. Andra matchen på två dagar, den tredje på fyra. Och en rätt rolig match att titta på. Ingen superhockey men mycket känslor, hyfsat bra fart och många chanser. Jag hade kul.
 
Hur som helst, här är lite tankar från AIK:s 2-1-seger mot Västerås på Hovet:HISS
Sebastian Falk. 
Tvåmålsskytt mot Almtuna i onsdags, nu en assist vid Oscar Nords 1-1-kvittering. Inte så flashig spelare och inte särskilt fysisk och än så länge endast tre personliga poäng insamlat men spelsinnet är sannerligen intressant. Gillar hur 20-åringen hittar luckor och tänkbara lägen mest hela tiden. Tar för sig mer och fortsätter han med det här självförtroendet i spelet så finns inget stopp framåt.
 
Max Lindholm
Spelar med en självklarhet, pondus och ett fint driv. Som den där säsongen för ett par år sedan ni vet. Det känns ända upp på läktaren att han har roligt, trivs och känner sig bekväm med sitt spel. Riktigt kul att se.
 
Pavel Khomchenko.
Inget ont om Alexander Sahlin men jag gillar ryssen och det självförtroende han spelar med (ibland lite väl mycket självförtroende men ändå). Ibland skiter det sig helt, men han är också rätt kul att titta på när han utmanar skyttar, litar på att vinna chicken racet mot skytten och gör räddningar som får publiken att säga ooooooh. Önskar så att han var lite bättre på engelska. Till våren kanske?!
 
Nicklas Heinerö
Avgjorde matchen med ett långskott från långsidan (2-1) i slutet av tredje perioden. Pucken gick via en Västeråsspelare och in för fram till Anton Holm som stod och väntade vid bortre stolpen kom aldrig pucken. Minst sagt lurigt mål men oj så jag gillar att superduperkämpen Nicklas Heinerö (en personlig favoritspelare för mig) fick avgöra, det var han verkligen värd. Varför favoritspelare? För att han spelar med en sådan passion och glöd som jag älskar, i år efter år, oavsett hur mycket speltid han får, om han är hel eller skadad. Älskar hans dedikation helt enkelt.
 
 
DISSEN
AIK:s Power Play.
AIK har ett av seriens bästa pp, i alla fall sett till statistiken men det hade man inte så mycket nytta av i dag. Dels för att domarna - som Alexander Deilert uttryckte det i en paus ”verkar vilja låta spelet gå” även när det kanske borde ha blåsts och dels för att AIK inte lyckades göra nål i något av sina tre numerära överlägen.
 
HAAAAALLÅÅÅÅ…..
Ingen diss mer ett ledsamt konstaterande. Publiksiffran 3105 personer… INGEN SKUGGA över de som var där, de lät som minst ett par tusen till men jag önskar att AIK fick spela inför en större publik. Som spelarna längtar efter det. De kanske inte förtjänar det men de saknar er, längtar efter er, de önskar er där. Kom igen nu ni AIK-fans som inte går men skulle kunna förgylla matcherna med er närvaro i en match eller två. Gå bara gå!
 
DAGENS VIDEOKOLL:
Känns som det kollas lite mer nu för tiden… och således i även denna match när AIK kvitterade till 1-1 i början av andra perioden. Orsaken var eventuell närkontakt med målvakten och det ska sägas till domarnas försvar att Sam Marklund råkade fladdra igenom målgården precis som Oscar Nord laddade på och sköt men han försökte göra sig så liten som möjligt och var aldrig på Linus Ryttar så målet godkändes.
 
MÅLVAKTERNA: Pavel Khomchenko, AIK 97,78 % och Linus Ryttar, Västerås 93,55 %
 
BÄST I AIK
MMM  Max Lindholm, f och Pavel Khomchenko, mv
MM Malte Setkov, b och Oscar Nord, f
M Sebastian Falk, f  
 
BÄST I VÄSTERÅS: Lukas Zetterberg, f, Marcus Bergman, f, Jimmie Jansson, b, Linus Ryttar, mv
 
Officiellt matchfakta finns HÄR

Inga kommentarer: