fredag 18 november 2022

FREDAGSLISTAN: Dejavu, här var Klasen och vad hände där i tredje?

FOTO Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Djurgården ägde spelet i två perioder men Almtuna vann ändå efter förlängning. Det var nog lite dejavu för Fagervall och gänget då detta var andra matchen på rad som DIF hade en 2-0-ledning och ändå förlorade efter ordinarie tid. Men det var väl å andra sidan enda likheten mellan de två matherna.
Här är några punkter från matchen:

HÄR VAR KLASEN.
Vart är Klasen? Den frågan ställde sig nog många med hjärtat i halsgropen när de såg laguppställningen där forwardsstjärnan Linus Klasen saknades….

SPEL PÅ EN PLANHALVA
Var det i första perioden där Djurgården blåste ifrån Almtuna som fick slå ifrån och sig och försvara sig och det med den äran. Djurgården noterades för sju skott i första (hemmalaget för endast ett) men sköt mer än det dubbla, dock utan att lyckas ta sig förbi Almtunas defensiv som var eminent, det täcktes skott till höger och vänster och det är ju bara skotten PÅ mål som räknas.

FRAM MED KILLERINSTINKTEN
Djurgården skulle behöva ha lite mer killerinstinkt. Det är oftast fartigt, snurras, händer en hel del men den här kvällen var det i första perioden mest bara Olle Liss och Tim Söderlund som borrade sig hela vägen fram. Eller som den mycket erfarne reporterkollegan konstaterade:” Det är för mycket alibihockey.”

KLASSMÅL!
Om man kunde klaga på alibispel i den första perioden så var det desto mindre alibi och desto mer pang, pang i den andra för Djurgårdens del och två snabba, raka mål av just de spelare (Krüger och Brodin) som ska visa vägen för DIF.

Marcus Krüger gjorde 1-0 när han kom in från utvisningsbåset, blev fri med målvakten Viktor Andrén och lurade ut honom på parkeringen. Daniel Brodin ökade på till 2-0 bara 58 sekunder senare. Där ledde en vunnen tekning, lite snurr och en bakåtpass till att Brodin kunde direktskjuta en vass projektil som skar igenom det nu inte lika täta Almtunaförsvaret då hemmalaget försökte ta fler offensiva initiativ i andra och därmed fick hål i försvarsmuren som DIF utnyttjade excellent.

DEN SÅG MAN (OCH DIF) INTE KOMMA
Eller kanske borde man ha sett det? Almtuna reducerade efter 1.47 av tredje (William Proos) och kvitterade efter 5.11 (Hampus Harlestam i PP). Uppsalalaget som bara noterades för ett skott i första perioden, kom upp i nio i den andra och det var attackmode direkt i tredje.

DIF såg lite ställda ut, lite på hälarna som det brukar heta. Reduceringen får både försvar och Lindbom ta på sig, kvitteringen var ett fint, hårt skott men då är vi tillbaka till att skita ner sig igen och det var lite väl öppen väg för pucken.

Fagervall tog timeout, intensiteten vreds upp rejält ett par snäpp men matchen gick till förlängning där Viktor Hertzberg avgjorde för Almtuna med ett fint mål där han lurade ner Carl Lindbom på isen och lyfte pucken över Djurgårdsmålvakten.

DEJAVU
Almtuna vann första mötet i Upplands Bilforum Arena med 2-1 på straffar, även då efter en vändning. Nu snodde man alltså bonuspinnen igen, hemma mot DIF.

MÅLVAKTER: Viktor Andrén, Almtuna 93,33% och Carl Lindbom, DIF 83,36%