fredag 18 november 2022

” Jag tycker vi har ett grundspel, men vi måste bli bättre i det”

Fagervall efter fredagens match i Uppsala. Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Djurgården var överlägsna Almtuna i första perioden, var det klart bättre laget i andra men när Almtuna bytte taktik i tredje och valde offensiv framför defensiv så tappade DIF matchen och två av de tre poängen.

Almtuna som inledningsvis backade hem, blev mer offensiva i andra och öste all in i tredje och avgjorde under förlängningen.

Man kan fundera lite på varför det lag som är totalt dominerande i 40 minuter ändå inte får med sig målen, poängen och segern.. Ett svar stavas Viktor Andrén, välmeriterad målvakt hos Almtuna och hans lagkamrater. Det mentala spelet är en annan komponent såklart och det vann Uppsalalaget i dag till slut och det är ju lite underligt med tanke på de första 40 minuterna.

Hur som helst, jag tog ett snack med Joakim Fagervall efteråt och Djurgårdstränaren fick kommentera matchen, svårigheten att göra mål trots övertaget, säsongen hittills som helhet, om spelet sitter som han vill eller inte, hur det går med grundspelet – och kritiken från de fans som anser att just grundspelet inte ens existerar, vad han är mest nöjd med och vad han tycker om stjärnspelarnas leverans.

Joakim Fagervall gav även besked om Linus Klasen, Alexander Ytterell och målvaktsituationen när Carl Lindbom drar till JVM snart med mera.

In och lyssna!


Ljud och bild: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: